ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Η Αλεξάνδρα Τσόλκα ταξιδεύει στις ζωές των άλλων με το πλοίο "Λα Λορελάι"

Aν η Αλεξάνδρα Τσόλκα ήταν Αγγλίδα συγγραφέας και ονομάζονταν Βικτόρια Μίλιμπαντ, θα συζητούσαμε όλοι σήμερα ενθουσιαμένοι για το τελευταίο της συναρπαστικό βιβλίο "Με ένα πλοίο που το έλεγαν Λα Λορελάι".
Η Αλεξάνδρα, δυστυχώς για κείνη είναι Ελληνίδα, δουλεύει σε ιδιωτικό κανάλι και εβδομαδιαία lifestyle περιοδικά και είναι καταδικασμένη ν' αποδείξει οτι κρύβει μέσα της έναν άλλο εαυτό που είναι απο ατόφιο συγγραφικό χρυσάφι.
Στο βιβλίο της που διαβάζεται χωρίς ν αφήνει περιθώρια για αναπνοές και λοξοκοιτάγματα -ακόμη κι αν είσα ξάπλα στη παραλία του "Αστέρα"- αφηγείται την συναρπαστική ζωή ενός παντοδύναμου μεγαλοαστού του κυρίου Οδυσσέα, το άλλοτε... παιδάκι που δεν είχε στον ήλιο μοίρα, που άλλο δεν γνώριζε καλύτερα απο τη σκληρότητα και σε μια νύχτα μόνο θυμάται όλη του τη ζωή σ ένα επιθανάτιο παραλήρημα.
Η Ιστορία του Οδυσσέα βασίζεται σε κάποια πραγματικά γεγονότα, ενώ ιστορικές στιγμές καθορίζουν τις επιλογές του.
Το βιβλίο που μόλις το πήραμε στα χέρια μας κυκλοφορεί απο τις "Εκδόσεις Περίπλους" του Διονύση Βίτσου - έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στην επιμέλεια και παρουσίαση - και εγκαινιάζει τη σειρά Ελληνίδες Λογοτέχνιδες.
Αυτά τα ολίγα πριν την ανάγνωση. Θα επανέλθουμε αφου το έχουμε διαβάσει με φόντο το απέραντο γαλάζιο...


αναδημοσίευση από kourdistoportocali