ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

H ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί: Απεργία και στα «portals»


ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ;

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας, συμμετέχοντας στην αυριανή Πανελλαδική-Εργατική συγκέντρωση, θα διατρανώσει την αντίθεσή του κατά του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που πλήττει εργαζόμενους και συνταξιούχους, καταργώντας ασφαλιστικά τους δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες και αγώνες ετών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ενώσεως, που εργάζονται στο Διαδίκτυο να μετάσχουν μαζικά στην σημερινή προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί, στη συμβολή των οδών Κοραή και Σταδίου.

Ταυτόχρονα, προειδοποιεί την ιδιοκτησία όλων των «Portals» να μην εμποδίσει τους εργαζόμενους εκεί να μετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένο να... υπερασπιστεί με κάθε μέσον τους δημοσιογράφους του Διαδικτύου και να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την πάταξη τυχόν απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είχε χθες πολύωρη συνάντηση με εργαζόμενους στο Διαδίκτυο, τους οποίους και ενημέρωσε για την απόφαση της Ενώσεως να εργαστεί σκληρά και αποφασιστικά, προκειμένου να ρυθμιστεί νομοθετικά, μεταξύ των άλλων, και το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας τους στο Διαδίκτυο. Επίσης ορίστηκε και νέα συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010, στα γραφεία της Ενώσεως (Ακαδημίας 20), προκειμένου να γίνει περαιτέρω συζήτηση για τα εκκρεμή προβλήματα, που αντιμετωπίζουν και να χαραχθεί κοινή πορεία στην επίτευξη του στόχου.

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε «Portals» καλούνται να προσέλθουν στην ΕΣΗΕΑ και να συμπληρώσουν τα απογραφικά τους δελτία, προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή.