ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Προβλήματα στην εφημερίδα Αποκαλύψεις – Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι



Στασίδι στην ΝΕΤ και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» είχε πιάσει πρωί πρωί ο Σεραφείμ Κοτρώτσος αναλύοντας τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις καθώς γνωρίζει τα πράγματα από πρώτο χέρι αφού όπως είπε συνομιλεί με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα όπως αποκαλύπτει το μπλογκ katalipsiesiea στις Αποκαλύψεις, την εφημερίδα των Κοτρώτσου – Κατσώνη, η κατάσταση είναι δραματική καθώς οι εργαζόμενοι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος περισσότερο από δύο μήνες. Και αυτό στην καλύτερη περίπτωση όσων είναι στο μισθολόγιο, γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων που πληρώνεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών έχει να πληρωθεί, σε κάποιες περιπτώσεις, από τον Ιούλιο!
Άμεση συνέπεια είναι τον τελευταίο μήνα να υπάρχει κύμα μαζικών αποχωρήσεων εργαζομένων. Οι δήθεν φοβέρες από τον εκδότη Κοτρώτσο σχετικά με το ζοφερό σκηνικό που διαμορφώνεται στον κλάδο των ΜΜΕ («και πού αλλού θα πάτε;», «παντού έτσι είναι τα πράγματα») δεν φαίνεται να πιάνουν τόπο καθώς - όπως γράφει το katalipsiesiea - περισσότεροι από 10 εργαζόμενους προτίμησαν την ανασφάλεια της ανεργίας παρά την.... κοροϊδία των δύο «μαθητευόμενων μάγων».
Το γεγονός αυτό βέβαια δε φαίνεται να πτοεί τους επιτελείς της εφημερίδας καθώς οι αποχωρήσαντες αντικαθίστανται από νέους εργαζόμενους οι οποίοι θα παραμείνουν στην εφημερίδα τουλάχιστον για δύο μήνες υπομένοντας την αμισθή εργασία τους και την κοροϊδία του «σήμερα, αύριο, μέχρι την Παρασκευή θα πληρωθείτε», έως ότου ανακυκλωθούν και αυτοί. Και βέβαια η εφημερίδα θα κρέμεται κάθε Σάββατο στα περίπτερα αποφέροντας κέρδη με μηδενικά εργατικά στους ιδιοκτήτες της.

Υ.Γ. Ελέγχεται η πληροφορία που δημοσιεύτηκε στο enimerosi24 ότι η εφημερίδα «Αποκαλύψεις» αλλάζει ημέρα κυκλοφορίας και από Σάββατο θα βγαίνει Κυριακή σε μια προσπάθεια των εκδοτών να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα και τον χαμηλό αριθμό πωλήσεων.