ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Γ. Κουρής: Βγάλτε τον Φίλαθλο μόνοι σας!

Σταχυολογούμε από τη στήλη Μέσα & Media του Χρήστου Ξανθάκη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟΝ «ΦΙΛΑΘΛΟ»
, ένα από τα ιστορικότερα και πλέον επιδραστικά αθλητικά φύλλα. Το χρώμα του χρήματος δεν έχει εμφανισθεί εδώ και αρκετό καιρό στα γραφεία της εφημερίδας και οι συντάκτες κόντεψαν να λιποθυμήσουν από τις φημολογίες περί καταστροφής και κλεισίματος. Προς τούτο συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη με τον εκδότη Γιώργο Κουρή κι αυτός τους είπε ότι εντός των ημερών θα λάβουν ένα μισθό, ότι αν προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας θα κλείσει την εφημερίδα την άλλη μέρα και ότι αν τέλος πάντων τον θέλουν τον «Φίλαθλο» να τον βγάλουν μόνοι τους, κανένα πρόβλημα είναι στη διάθεσή τους και θα τους στηρίξει κιόλας. Από την πλευρά τους οι συντάκτες (γύρω στους 40 τον αριθμό) εκτιμώντας τη στάση της ιδιοκτησίας, απέκλεισαν για την ώρα την επίσχεση και αποφάσισαν να συνεννοηθούν με δικηγόρους για να δουν τα «πώς» και τα «διά ταύτα» μιας δικής τους διαχειριστικής προσπάθειας.

ΔΙΨΗΦΙΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ. Κυκλοφορεί ως σενάριο από κεντροδεξιούς κύκλους, εδώ και μερικές ημέρες: Τόσο στην ΕΡΤ όσο και στο ΑΠΕ και στις υπόλοιπες υπηρεσίες πληροφόρησης του Δημοσίου θα.... πέσει ένα διψήφιο μαχαίρι (ποσοστιαία μιλάμε πάντα) σε μισθούς και επιδόματα. Το οποίον θα μπορούσε να ακουστεί ως θεωρία συνωμοσίας από πικραμένους του παλαιού καθεστώτος, αν δεν το συζητούσαν πίσω από όχι και τόσο κλειστές πόρτες διάφορα υψηλά στελέχη.

FACTORING είναι αυτό το πράγμα όπου έχεις επιχείρηση και πας στην τράπεζα και λες: Δεν μου δίνετε μπροστά όσα υπολογίζω ότι θα εισπράξω εντός δωδεκαμήνου (διετίας, τριετίας και πάει λέγοντας) και να ασχοληθείτε ύστερα εσείς με το πώς θα τα εισπράξετε; Αμα η τράπεζα κρίνει ότι τη συμφέρει, σου δίνει τα λεφτά, βολεύεσαι εσύ με τις κάθε είδους πληρωμές, βολεύεται κι αυτή με ένα large commission, όλοι δηλώνουν ευχαριστημένοι. Ωσπου σκάει μύτη η οικονομική κρίση και το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο χάνει τ' αβγά και τα πασχάλια.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΠΡΟΘΕΣΗ του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για κατασκευή αποτεφρωτήρα νεκρών στη συμπρωτεύουσα. Αν μάλιστα φανεί λίγο προσεκτικός και ρωτήσει εκεί που πρέπει να ρωτήσει, τότε θα λάβει σφοδρή (και απρόσμενη!) υποστήριξη από πολύ συγκεκριμένα ΜΜΕ.