ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Μεθοδεύσεις στο ΔΟΛ για μείωση μισθών



ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΕΣ ΓIA TON Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM


Με μείωση μισθών εκβιάζει η διοίκηση του ΔΟΛ. Ο Σταύρος Ψυχάρης απειλεί οτι αν δεν γίνει αποδεκτό το να μειωθούν οι μισθοί των δημοσιογράφων κατά - τουλάχιστον - 10%, τότε θα βάλει λουκέτο στο ημερήσιο Βήμα.
Από την άλλη πλευρά η εργοδοσία διαβεβαιώνει (προφανώς για να μην υπάρξουν αντιδράσεις) οτι και να κλείσει η πρωινή του ΔΟΛ δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από τους εργαζόμενους και οτι όλοι θα απορροφηθούν από το Βήμα της Κυριακής, το site και το newsroom του Οργανισμού.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ FM με ψήφισμα της συνέλευσής τους εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους απολυμένους διοικητικούς του ΔΟΛ και ζητούν από την ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους. Επίσης καταγγέλλουν την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπροσώπων των εργαζομένων και απαιτούν την αφαίρεση της κάμερας παρακολούθησης (!) από το studio και το production.
Σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα του ραδιοσταθμού οι.... εργαζόμενοι αναφέρουν:
«Έχουμε δώσει και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχή πορεία του σταθμού, παρά την αθέτηση των υποσχέσεων για διατήρηση των θέσεων εργασίας και τις αθρόες απολύσεις, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας.
Εκφράζουμε την ανησυχία μας, θεωρώντας ότι άστοχες κινήσεις (διακοπή προγράμματος το καλοκαίρι) και ελλείψεις συντακτών – βάσει νόμου σε έναν ενημερωτικό σταθμό πρέπει να είναι 35- αλλά και διοικητικού προσωπικού (τηλεφωνικό κέντρο) κάνουν ζημιά στην ανταγωνιστικότητα του ΒΗΜΑ FM.
Είναι απαράδεκτο το συνεχιζόμενο καθεστώς μαθητείας για νέους συναδέλφους τους οποίους θεωρούμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού, και οι οποίοι έχουν προσφέρει και προσφέρουν κανονική εργασία με πενιχρά εισοδήματα.
Ζητάμε αυτοί οι συνάδελφοι να ενταχθούν σε κανονικό καθεστώς εργασιακών σχέσεων. Τασσόμαστε στο πλευρό τους και καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσής τους, με τη δικαιολογία της μαθητείας.
Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης των εν λόγω συναδέλφων με την πρόφαση των αιτημάτων που διατυπώνουμε, ξεκαθαρίζοντας σαφώς ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους»