ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Η διαγραφή του Δημοσιογράφου, ο Κ. Βαξεβάνης και τα μαύρα γιλέκα του Μάκη

Πολύ στενοχωρημένος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μετά την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου (ΔΠΣ) της ΕΣΗΕΑ που του επέβαλε την ποινή  της προσωρινής διαγραφή 3 μηνών από τα μητρώα της Ενωσης.
Ο Δημοσιογράφος θα πάψει να είναι για τρεις ολόκληρους μήνες Δημοσιογράφος και θα είναι μόνο «επιχειρηματίας και υπάλληλος της γυναίκας του» όπως είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.
Κατά του Τριανταφυλλόπουλου είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη  «…επειδή στην εκπομπή του "Κίτρινος Τύπος" στον Τ/Σ “ Extra3”, κατ’ εξακολούθηση, προέβη κατά παράβαση της δεοντολογίας, στη διαφήμιση ενός γιλέκου νανοτεχνολογίας, με τον ισχυρισμό ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες».
Πρόκειται για τα γνωστά «θαυματουργά» μαύρα γιλέκα που πουλάει ο Μάκης και θησαυρίζει. Και..
καλά κάνει, αφού υπάρχουν κορόιδα και τα αγοράζουν. Καλό θα ήταν όμως να μην το παίζει στον κοσμάκη Δημοσιογράφος ασκώντας... νανοδημοσιογραφία).
Εντύπωση (αρνητική) προκάλεσε η κατάθεση του παλαίμαχου δημοσιογράφου και συνδικαλιστή Κώστα Μπετινάκη που κατέθεσε υπέρ του Τριανταφυλλόπουλου και ο οποίος είπε για την ιστορία με τα γιλέκα ότι πρόκειται για... ρεπορτάζ και πως «στην εποχή που ζούμε δεν υπάρχουν όρια που χωρίζουν το ρεπορτάζ από τη διαφήμιση»!
Φυσικά η πλειοψηφία του ΔΠΣ δεν πείσθηκε ότι η παρουσίαση του γιλέκου νανοτεχνολογίας, έγινε στα πλαίσια τηλεοπτικού ρεπορτάζ, αλλά αποτέλεσε διαφήμιση αυτού του προϊόντος. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε, στο γεγονός ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, παρουσίασε το θέμα, κατ’ εξακολούθηση, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Η διαμάχη με τον Βαξεβάνη
 Τα νανογιλέκα του Μάκη υπήρξαν και η αιτία διαμάχης ανάμεσα σε Κώστα Βαξεβάνη και Μ. Τριανταφυλλόπουλο. Η ιστορία είχε ξεκινησει τον Ιούνιο του 2012, όταν στο EXTRA 3 (Κίτρινος Τύπος) ο  Τριανταφυλλόπουλος επιτέθηκε στον δημοσιογράφο και τότε δημιουργό των εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης «Το Κουτί της Πανδώρας». Κι αυτό διότι ο Βαξεβάνης σε εκπομπή του τόλμησε να αποδομήσει τα… θαυματουργά νανοβιονικά γιλέκα του.
Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε τότε λόγο για μαιμού δημοσιογράφους και μαιμού έρευνες και μάλιστα η εταιρία NANOBIONIC, που εισάγει τα «νανογιλέκα» και τα προωθεί μέσω των εκπομπών του, ζήτησε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων και το κατέβασμα της εκπομπής το «Κουτί της Πανδώρας» από το ομώνυνο site και από το site της ΕΡΤ. Το αίτημα της εταιρίας απορρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη που επιβεβαίωσε πως οι δημοσιογράφοι μπορούν να ερευνούν, να αποκαλύπτουν και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη – κάτι που έκανε κάποτε και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος…

- διαβάστε κι αυτά (τότε που είχαμε όρεξη και γράφαμε):
 Ο Κώστας Βαξεβάνης και τα μαύρα γιλέκα του Μάκη
- Νέα επεισόδια στον «πόλεμο» για τα μαύρα γιλέκα του Μάκη