ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Κλείνουν το οξυγόνο στον ΔΟΛ

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες
για τον ΔΟΛ μετά την απόφαση του προέδρου υπηρεσίας που διέταξε την απαγόρευση διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της επιχείρησης.
Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που άσκησαν κύριες παρεμβάσεις, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων των συνδικαλιστικών τους σωματείων, ζητώντας να μην ... σφραγιστεί ο λογαριασμός του Οργανισμού για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της επιχείρησης, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες.
Όπως είναι γνωστό οι τράπεζες έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Αίτηση που συζητείται στις 3 Μαρτίου 2017.
Παράλληλα, οι τράπεζες ζήτησαν την έκδοση προσωρινής διαταγής ,που συζητήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.
Το δια ταύτα της απόφασης που εξέδωσε ο πρόεδρος υπηρεσίας έχει δύο βασικές παραμέτρους:..
1ον) Διατάσσει την αναστολή των ατομικών διώξεων κατά της ανώνυμης εταιρείας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) ΑΕ και
2ον) Διατάσσει την απαγόρευση διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της ανώνυμης εταιρείας Δημοσογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη και των συνοφειλετών αυτής.
Έτσι, με την έκδοση της δικαστικής απόφασης έκλεισε ουσιαστικά η μοναδική πρόταση - διέξοδος για να κρατηθούν στη ζωή τα έντυπα του ΔΟΛ.
Η πρόταση αυτή αφορούσε στην εξαίρεση από τη δέσμευση συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων. Με δεδομένο ότι είναι απλήρωτοι επί 7 μήνες αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος για να καταβληθεί μέρος των χρημάτων για την τρέχουσα μισθοδοσία και να συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να παραμείνουν «ζωντανά» τα έντυπα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης και ο ΔΟΛ περάσει στην επόμενη μέρα.
Νομικοί κύκλοι πάντως σημείωναν με νόημα πως η απόφαση του δικαστηρίου που δεν επιτρέπει την κίνηση του επίμαχου λογαριασμού με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων, δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις και στην αξία του περιουσιακού στοιχείου των τραπεζών.
Προσθέτοντας το αυτονόητο πως μία ανοιχτή επιχείρηση, ακόμα και την ώρα της εκκαθάρισής της , έχει μεγαλύτερη αξία από τους τίτλους της.
Μετά από τη δικαστική αυτή εξέλιξη,οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές και κρίσιμες. Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ θα αποτιμήσουν τα δεδομένα και θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

- από την ηλεκτρονική έκδοση των «Νέων»