ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Εσωτερικό τρολάρισμα

Από την προσύνοδο του ΕΣΚ στη Μάλτα, όπου συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας ως παρατηρητής, η Φώφη Γεννηματά είπε στους ηγέτες ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στον Β. Σόιμπλε και τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης να οδηγήσουν στο επικίνδυνο δίλημμα “Grexit ή διαρκής λιτότητα”. “Στην προσύνοδο η Ελλάδα είχε μια φωνή” σχολίαζαν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη. Στάση εντελώς διαφορετική από αυτήν του Κυρ. Μητσοτάκη, που δεν έχει αρθρώσει μισή κουβέντα κατά των παράλογων απαιτήσεων που ζητούνται από την κυβέρνηση, είτε στην Ελλάδα είτε στο ΕΛΚ.
Την ίδια ώρα λοιπόν που η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έστελνε το δικό της μήνυμα στους Σοσιαλιστές αρχηγούς για στήριξη της χώρας, στους επίσημους λογαριασμούς του ΠΑΣΟΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι... ιθύνοντες επιφορτισμένοι με τη διαχείριση του περιεχομένου των επίσημων “πράσινων” ιστοσελίδων ανέβαζαν τη φωτογραφία της συνάντησης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο "έδειχναν" με αστερίσκο ως “αριστερό λαϊκιστή”.
Η παραπομπή γινόταν από την αναφορά της Φ. Γεννηματά στην προσύνοδο ότι “η Ε.Ε. ασθενεί σήμερα, γιατί η Σοσιαλδημοκρατία νομίζει ότι θα ξαναβρεί τον χαμένο της προσανατολισμό είτε μέσα από ετεροβαρείς συμβιβασμούς με τους συντηρητικούς είτε συμμαχώντας με τους αριστερούς λαϊκιστές”.
Μια τέτοια κίνηση (και όχι π.χ. σε ανεπίσημες ιστοσελίδες ή έστω ως “τρολάρισμα” μέσα από προσωπικές σελίδες στελεχών), και μάλιστα ενώ εξελισσόταν μια κρίσιμη σύνοδος κορυφής, συνιστά τουλάχιστον άκομψη και πολιτικά προβληματική πρωτοβουλία, δεδομένης της κρισιμότητας της συγκυρίας, της βαρύτητας του μηνύματος που ήθελε να εκπέμψει η πρόεδρος του κόμματος, αλλά και της στρατηγικής της “εθνικής συνεννόησης” που διατυπώνει.
Κίνηση άκομψη, επίσης, εκ μέρους ενός κόμματος της πολιτικής οικογένειας του ΕΣΚ προς τα υπόλοιπα μέλη. Εν τέλει η απρόσεκτη κίνηση λειτουργεί εις βάρος της ίδιας της παρουσίας της Φ. Γεννηματά στη Μάλτα. Πηγές της Χαρ. Τρικούπη έκαναν λόγο για “λάθος”.
Απ’ ό, τι είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, η Φ. Γεννηματά και οι στενοί συνεργάτες της δεν ασχολούνται με τη διαχείριση των social media του ΠΑΣΟΚ και του περιεχομένου τους, για τα οποία την ευθύνη (δηλαδή το τελικό “ΟΚ”) έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Μωραΐτης. Και όχι βέβαια κάποιος υπάλληλος ή φυσικός διαχειριστής τους. Άλλωστε η εν λόγω ανάρτηση δεν υπήρξε στους λογαριασμούς της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και, όταν στενοί συνεργάτες της αντιλήφθηκαν από τη Μάλτα την ανάρτηση, κατέβηκε ακαριαία.
Ν. ΛΙΟΝ. (Αυγή)