ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Δεν διαλυόμαστε ησύχως - Αγωνιζόμαστε!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε κείμενο που υπογράφεται από την «Πρωτοβουλία εργαζόμενων για να μην κλείσει ο ΔΟΛ» και στο οποίο καταγγέλλεται η στάση στελεχών της εργοδοσίας που  έδωσαν τα ρέστα τους για να μην βγουν κινητοποιήσεις.  Στην ανακοινωση η «Πρωτοβουλίας εργαζομένων » υπογραμμίζει πως δεν διεκδικεί καμία τροπολογία που θα ευνοεί τον Ψυχάρη και τους παλιούς μέτοχους αλλά ξεκαθαρίζει: «Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας μας. Κρατάμε ανοικτό το μαγαζί με απεργία και λειτουργική κατάληψη με νέα συντακτική επιτροπή και επιτροπή αγώνα εκλεγμένη από την συνέλευση».
Ακολουθεί ολόκληρο της ανακοινωσης της «Πρωτοβουλίας εργαζόμενων για να μην κλείσει ο ΔΟΛ»:
"Στην συνέλευση των εργαζόμενων του ΔΟΛ την Τρίτη 7 Φλεβάρη, για μια ακόμη φορά τα στελέχη της εργοδοσίας σύσσωμα έδειξαν τον δρόμο για την καταστροφή των εργαζόμενων του ΔΟΛ,..
όπως κάνουν τώρα όλους αυτούς τους μήνες.
Παλιότερα πρότειναν «να περιμένουμε γιατί η εργοδοσία κάνει προσπάθεια και θα πληρωθούμε τις επόμενες ημέρες». Πριν δέκα ημέρες έπρεπε «να περιμένουμε μέχρι την εκδίκαση και έκδοση των ασφαλιστικών μέτρων που με παρέμβασή μας θα κερδίζαμε το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού ώστε να πάρουμε κάποια λίγα χρήματα για να συνεχίσουμε να αντέχουμε».
Στην τελευταία συνέλευση ήρθε το επιχείρημα για την περίφημη τροπολογία που θα έρθει οσονούπω. Χαρακτηριστική η πρόταση μεγαλοστέλεχους το οποίο μας πρότεινε να μιλήσουμε και να πιέσουμε τους βουλευτές που γνωρίζουμε λες και οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ συναγελαζόμαστε με την εξουσία.
Η περίφημη τροπολογία που προτάθηκε σαν το νέο δισκοπότηρο για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ δεν είναι τίποτε άλλο πάρα μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης για το κούρεμα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων. Δηλαδή είναι ο τρόπος που το κουαρτέτο μαζί με την κυβέρνηση θα προσπαθήσουν να σώσουν τις τράπεζες από τις επισφάλειες τους, και τους επιχειρηματίες, στην προκειμένη περίπτωση τον Ψυχάρη, από την καταστροφή που έχουν φέρει στις επιχειρήσεις τους.
Και τα μεγαλοστελέχη έδωσαν τα ρέστα τους για να μην βγει απεργία, κινητοποίηση, αγώνας επειδή «θα ήταν ότι χειρότερο» και για να πείσουν «να εκδοθούν τα ΝΕΑ την Τετάρτη και μετά να σιγήσουμε λόγω αδυναμίας…».
Να περιμένουμε εξατομικοποιημένοι, ο καθένας στο σπίτι του για να μας φέρει τα «μαντάτα» ο εκκαθαριστής.
Όμως στην συνέλευση υπήρξε αντίδραση από δεκάδες συναδέλφους απέναντι σε αυτή την προοπτική. Από αρκετούς μπήκε η πρόταση για απεργία και έκδοση απεργιακού φύλλου που αρχικά χειροκροτήθηκε αλλά ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ, σε ένα αντιδημοκρατικό κρεσέντο, δεν την έβαλε καν σε ψηφοφορία όπως όφειλε.
Πλέον είναι φανερό ότι η προσπάθεια της εργοδοσίας είναι να μας εμποδίσουν να αγωνιστούμε για τα δεδουλευμένα μας και για το δικαίωμα στη δουλειά. Επιπλέον ο κίνδυνος είναι να μας διαλύσουν σαν συλλογικό υποκείμενο, που μαζεύεται στον χώρο δουλειάς, συζητάει αποφασίζει και δρα για να υπερασπίσει τα δικαιώματα του. Να μην τους αφήσουμε.
Απέναντι στην αδράνεια που μας καταδικάζουν για να μπορέσουν κυβέρνηση, τραπεζίτες, αντιπολίτευση και Ψυχάρης να συμφωνήσουν πως να σωθούν, να μπούμε στο «παιχνίδι» με Απεργία και Αγώνα. Από την μεριά μας αρνούμαστε να συμμορφωθούμε με το «διαλυθείτε ησύχως».
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε καθημερινή παρουσία στον ΔΟΛ.
  • Απαιτούμε άμεσα, νέα γενική συνέλευση για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε δημοκρατικά το πώς θα συνεχίσουμε τη μάχη για τα δικαιώματα μας.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους το Σάββατο 11 Φλεβάρη στις 13:00 στην ΕΣΗΕΑ για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αντίδραση μας στην προσπάθεια της εργοδοσίας να μας διαλύσει για να πάμε εξατομικοποιημένοι στην σφαγή που μας ετοιμάζουν.
  • Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που καλούν τα Σωματεία του Τύπου Την Δευτέρα 13 Φλεβάρη στις 13:00 έξω από τον ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
-Δεν διεκδικούμε καμία τροπολογία που θα ευνοεί τον Ψυχάρη και τους παλιούς μέτοχους. -Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας μας
- Κρατάμε ανοικτό το μαγαζί με απεργία και λειτουργική κατάληψη με νέα συντακτική επιτροπή και επιτροπή αγώνα εκλεγμένη από την συνέλευση. Για να ενημερώνουμε για την επικαιρότητα και να αναδείξουμε τον αγώνα μας, προβάλλοντας ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούμε δουλειές, μισθούς, αποζημιώσεις και όχι για να σωθούν οι παλιοί μέτοχοι.
- Απαιτούμε από την κυβέρνηση είτε να πάρει αυτή τις μετοχές είτε σε κάθε περίπτωση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας, χωρίς κουρέματα σε αποζημιώσεις και μισθούς και με την απαίτηση μας, ο έλεγχος της ενημέρωσης να είναι υπόθεση της συντακτικής μας επιτροπής.
Μονάχα αν ο ΔΟΛ περάσει στον έλεγχο των εργαζόμενων μπορούμε να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να δεσμεύσει την προσωπική περιουσία του Ψυχάρη αλλά και να διαγράψει τα χρέη του ΔΟΛ στις τράπεζες για να μην έχουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη, τον βραχνά των τραπεζιτών από πάνω τους.
- Απαιτούμε από την ΕΣΗΕΑ και όλες τις Ενώσεις να προκηρύξουν απεργία σε όλα τα ΜΜΕ για συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ΔΟΛ και απεργιακή συγκέντρωση στην Μιχαλακοπούλου. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει λουκέτο στον παλιότερο δημοσιογραφικό Οργανισμό και ο κλάδος να μην είναι επί ποδός πολέμου για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας.
Πρωτοβουλία εργαζόμενων για να μην κλείσει ο ΔΟΛ"