ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Γκουρού ή αγύρτης;

Πολύς λόγος έγινε πρόσφατα για τον Αρκά και το έργο του.
Κάποιοι τον αποθέωσαν για την πολιτική «στροφή» του και κάποιοι άλλοι τον αποκήρυξαν για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Πολλοί ερμήνευσαν τα σκίτσα του κατά πώς τους βόλευε, ενώ πολλοί άλλοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναζητήσουν τις αιτίες γι' αυτά τα σκίτσα.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε μια σειρά σκίτσων με πρωταγωνιστή τον Προφήτη. Σε όποια κατηγορία αναγνωστών του Αρκά κι αν ανήκετε, κάτι θα ακούσατε.
Η ετοιμολογία του Προφήτη είναι παροιμιώδης. Και η μισανθρωπία του, επίσης. Για τις αιτίες.. μπορεί να προβληματιστείτε και να δυσκολευτείτε να τοποθετήσετε τον εαυτό σας στα «θύματά» του. Αλλωστε, όπως λέει κι αυτός σε μια από τις αγορεύσεις του:
«Φροντίστε να μαθαίνετε από τα λάθη των άλλων… Είναι δύσκολο βέβαια, γιατί πάντα εσείς είστε οι άλλοι!».
Καιρός να δείτε συγκεντρωμένες όλες τις γελοιογραφίες και τα μίνι κόμικς με τον Προφήτη σε.. ένα βιβλίο (εκδόσεις Γράμματα). Που, όσο κι αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το αλληγορικά πολιτικό περιεχόμενό του, είναι απολαυστικό.
Γιάννης Κουκουλάς  (ΕφΣυν)