ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ανακατεύεται η «τράπουλα» στα δελτία ειδήσεων...

Ανακατατάξεις επέφερε όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο η επιστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου στη μικρή οθόνη και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 αυτή τη φορά.
Το πρώτο τριήμερο αναδείχτηκε νικητής των ειδήσεων στις επτά, αφού το δελτίο του καναλιού του Αμαρουσίου μεταδίδεται πλέον σε αυτή τη ζώνη.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου προσέλκυσε κατά μέσον όρο σύμφωνα με τις καταγραφές της Nielsen 910.000 τηλεθεατές εκτοξεύοντας τον ΑΝΤ1 στην κορυφή.. Και κάπως έτσι το κανάλι βρέθηκε στην πρώτη θέση στο σύνολο του προγράμματος με κατά μέσο όρο το ίδιο διάστημα..
411.000 τηλεθεατές.
Το δελτίο του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ που βρίσκεται απέναντί του έχασε τη... μάχη, καθώς το συγκεκριμένο τριήμερο κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον κατά μέσο όρο 606.000 τηλεθεατών.
Με αυτόν τον τρόπο το δελτίο του καναλιού της Κάντζας βρέθηκε στην τρίτη θέση, ενώ στο σύνολο του προγράμματος κατάφερε να καπαρώσει τη δεύτερη θέση με 315.000 τηλεθεατές.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το δελτίο ειδήσεων του STAR, με τη Μάρα Ζαχαρέα να προσελκύει 701.000 τηλεθεατές.
Το δελτίο βέβαια μεταδίδεται σε άλλη ζώνη (19.50), ουσιαστικά χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό για την ώρα, και έχασε τηλεθεατές αυτό το τριήμερο καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του STAR τον Ιανουάριο που μας πέρασε καθήλωνε στις μικρές τους οθόνες τους περισσότερους τηλεθεατές από όλα τα κανάλια τις καθημερινές (779.000).
Από τις 13 Φεβρουαρίου όμως θα αποκτήσει... και ανταγωνιστή, το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το οποίο μετακομίζει στις 20.00 με τη Σία Κοσιώνη να παραμένει στην παρουσίασή του. Μένει να αποδειχτεί τι θα αποκομίσει από αυτήν τη μεταφορά, καθώς τώρα που μεταδίδεται στις 21.00, έχοντας απέναντι το... ασθενικό δελτίο της ΕΡΤ, καθηλώνει μπροστά στις μικρές τους οθόνες 485.000 άτομα κατά μέσο όρο.
Στο σύνολο του προγράμματος μάλιστα το κανάλι του Φαλήρου βρίσκεται στην τέταρτη θέση (485.000).
Μεταξύ των δελτίων που μεταδίδoνται στις 19.00 και στις 20.00 παρεμβάλλεται ουσιαστικά το... σόου του Νίκου Ευαγγελάτου «Live News» στο E TV.
Ξεκινάει ένα τέταρτο πριν από τις 19.00 και τελειώνει πέντε λεπτά πριν από τις 21.00!
Φαίνεται πάντως να αποσπά την προσοχή κατά μέσο όρο 200.000 τηλεθεατών, αφήνοντας τελευταίο και καταϊδρωμένο το δελτίο της ΕΡΤ 1 (21.00), που προσελκύει κατά μέσο όρο 153.000 άτομα.
Αλλαγές πάντως θα έχουμε και στην ΕΡΤ 1, καθώς σύντομα την παρουσίαση του δελτίου θα αναλάβει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που αφήνει την «Αίθουσα σύνταξης», την παρουσίαση της οποίας θα αναλάβει η Κατερίνα Ακριβοπούλου, που θα κάνει σχολιασμό και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Σωτήρης Μανιάτης (EφΣυν)