ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Η «Αυγή» θα μείνει ανοιχτή

 Και σχέδια για δημιουργία ομίλου με τον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο

Συνάντηση «κορυφής» έγινε χθες στα γραφεία της «Αυγής» προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της εφημερίδας και να δοθούν απαντήσεις στην έντονη ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον. Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι προσανατολίζονταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων
 Η επιτροπή των εργαζομένων στην εφημερίδα «Αυγή» συναντήθηκε τελικά χθες με τους εντεταλμένους εκπροσώπους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και Ράνια Σβίγκου, μαζί με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ και τη διοίκηση της «Αυγής».
Στη συνάντηση αυτή εκφράστηκε με κατηγορηματικό τρόπο εκ μέρους των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ (και ισχυρού μετόχου της εφημερίδας) η πολιτική βούληση να παραμείνει η «Αυγή» ανοιχτή, με..
έξι εκδόσεις την εβδομάδα (είναι πρωινή και δεν κυκλοφορεί την Δευτέρα), και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθεί στους εργαζόμενους απάντηση - δέσμευση για το 15νθήμερο που υπολείπεται από τη μισθοδοσία για το 2016. 
Επιπλέον, υπήρξε δέσμευση για χρονοδιάγραμμα εξομάλυνσης της μισθολογικής ροής, καθώς και για εκπόνηση σχεδίου βιωσιμότητας.
Συμφωνήθηκε ακόμη να ξεκινήσει σύντομα διάλογος για την ανασυγκρότηση, αναβάθμιση και ενίσχυση της «Αυγής» στο πλαίσιο ευρύτερου διαλόγου, που θα περιλαμβάνει και τον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, με τη βούληση, εκ μέρους του κόμματος - μετόχου, για τη δημιουργία ομίλου. ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ δεσμεύτηκαν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υλοποίηση των όσων ανακοινώθηκαν.
Οπως αναφέρει η επιτροπή των εργαζομένων: «Σύμφωνα με την παράδοση της "Αυγής", εμείς οι εργαζόμενοι θα παραμείνουμε σε εγρήγορση το επόμενο διάστημα, μέσα από τις συνελεύσεις μας, και σε διαβούλευση με τη διοίκηση και τον ισχυρό μέτοχο για τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του μέλλοντος της εφημερίδας μας».