ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Aφιέρωμα της ΕΡΤ στον Κηλαηδόνη

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του μουσικοσυνθέτη-τραγουδοποιού Λουκιανού Κηλαηδόνη, που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017.
Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα www.ert.gr και στη διεύθυνση http://www.ert.gr/sti-mnimi- tou-loukianou- kilaidoni-7- fevrouariou- 2017/ το «ΠΑΡΤΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ», από τη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ3 «ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ».
Στην εκπομπή προβάλλονται εκτενή αποσπάσματα από την ιστορική υπαίθρια συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 1983 στην πλαζ του ΕΟΤ στη Βουλιαγμένη. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πρωτοφανής και είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η βραδιά μεταδόθηκε ζωντανά.. για πέντε ώρες (21:00-02:00), από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με συντονιστή τον Γιάννη Πετρίδη.
Εκτός από τον οικοδεσπότη Λουκιανό Κηλαηδόνη συμμετείχαν, στο πιάνο η Νέλλη Σεμιτέκολο, η Αφροδίτη Μάνου μαζί με τους The Three & the Koukos Band, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μικέλης & η Big Band, ο Φώτης Αλέπωρος με χορωδία και μαντολινάτα και η Μαντώ.
Η κινηματογράφηση είχε πραγματοποιηθεί από τους Ηρακλή Παπαδάκη και Διαγόρα Χρονόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ακούγονται σχόλια του Διονύση Σαββόπουλου και του Λουκιανού Κηλαηδόνη από την εκπομπή της ΕΡΤ «Σαν παλιά φωτογραφία» του 2002.
Δείτε ακόμη στο site του Αρχείου της ΕΡΤ archive.ert.gr και στη διεύθυνση http://archive.ert.gr/68859/
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ (1989) «Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’50»
Και στη διεύθυνση http://archive.ert.gr/55904/
«ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» (2002)
Επεισόδιο: 011 ΠΑΡΤΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ