ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

O αδιάφορος δήμαρχος της Κω...

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Αντί ο Κυρίτσης να βρίζει και να απειλεί ας ασχοληθεί επιτέλους με το νησί του

Στο δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση και τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη, απαντά με δήλωσή της στην «Εφ.Συν.» η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, που επισημαίνει ότι ο δήμαρχος «έχει το πανελλήνιο ρεκόρ αδιαφορίας για την πόλη του».
Ζητάει τη συνεργασία του για τη δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας, προκειμένου να δοθεί λύση στη διαχείριση της πολύ αυξημένης προσφυγικής ροής.
Η δήλωση της Τασιας Χριστοδουλοπούλου έχει ως εξής:
«Ο δήμαρχος της Κω, έχει το πανελλήνιο ρεκόρ αδιαφορίας για την πόλη του. Σαμπόταρε τη λύση του ξενοδοχείου Captain Elias και κάθε άλλη λύση φιλοξενίας, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει τις ροές.
Και τώρα που κατάλαβε ότι μ’ αυτήν την τακτική δεν κατάφερε τίποτα, απειλεί, υβρίζει και.. παραπληροφορεί. Ας ασχοληθεί επιτέλους με το νησί όπως έχει καθήκον και ας συνεργαστεί με τους κρατικούς φορείς για τη λύση του προβλήματος, με τη δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας των προσφύγων στην Κω».

Γ. Κυρίτσης: «Κίνδυνος να χυθεί αίμα»
Νωρίτερα την Τρίτη ο Γιώργος Κυρίτσης, που μέχρι την περασμένη εβδομάδα σφύριζε αδιάφορα και με φρασεολογία στην πάλαι ποτέ γραμμή Σαμαρά, δήλωσε ότι «υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».
Για ακόμη μία φορά ο  δήμαρχος του νησιού βρήκε ευκαιρία να κατηγορήσει την κυβέρνηση λέγοντας ότι «είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες. Η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη».
Επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει τη λέξη «παράνομοι», ο κύριος  Κυρίτσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση καλώντας την να αναλάβει τις ευθύνες της και μιλώντας για ανάγκη μετακίνησης των προσφύγων άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού.
- efsyn.gr