ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Τελεσίγραφο για μειώσεις μισθών στον Alpha

Μετά το τελεσίγραφο της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA προς τους εργαζόμενούς του, για την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με μειωμένες αποδοχές μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε άμεσα συνέλευση των τεχνικών του σταθμού. Η συνέλευση, στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι τεχνικοί που ήταν εντός Αθηνών, αποφάσισε oμόφωνα να απορρίψει το τελεσίγραφο της διοίκησης!
Ολοι οι τεχνικοί του σταθμού δηλώνουν έτοιμοι να συνταχθούν μαζί με τους δημοσιογράφους αλλά και τους διοικητικούς του καναλιού, αν και εκείνοι αποφασίσουν να τηρήσουν την ίδια στάση, για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με κάθε τρόπο.
Η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει στην διοίκηση του ALPHA πως είναι σε ισχύ η Δ.Α. που όχι μόνο καθορίζει τις κατώτατες..
μισθολογικές απολαβές αλλά και που προασπίζει τις ανώτερες, μέσω του ΑΡΘΡΟΥ 13. Η ΕΤΙΤΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η συγκεκριμένη κίνηση είναι παράνομη, η οποιαδήποτε υπογραφή είναι άκυρη και το σωματείο μας θα κινηθεί νομικά για την προάσπιση των μελών του.
Επίσης υπενθυμίζουμε στη Διοίκηση πως κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης που είχαμε προ ημερών για το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας, έγιναν αυστηρές συστάσεις από τον ίδιο τον Υπουργό για την τήρηση της νομιμότητας και τον σεβασμό των Διαιτητικών Αποφάσεων.
Και εφόσον η εργοδοσία του ALPHA στην ίδια συνάντηση παραδέχθηκε πως μια τέτοια υπογραφή είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ και επιπροσθέτως ο νομικός εκπρόσωπος του σταθμού έσκιζε τα … ιμάτιά του δηλώνοντας πως ουδέποτε πιέστηκε ή τρομοκρατήθηκε εργαζόμενος του σταθμού στο παρελθόν για οποιαδήποτε τέτοιου είδους υπογραφή, δηλώνουμε τα ακόλουθα:
Η οποιαδήποτε απόπειρα πίεσης, είτε με προσωπικά τηλεφωνήματα, είτε με… «δωματιάκια», είτε και με την… «φιλική» προτροπή ακόμα, προϊσταμένων ή διευθυντών ευκόλως αποδεικνύεται!!!
Μην τολμήσετε λοιπόν να προβείτε σε τέτοιες πρακτικές διότι θα βρεθείτε απόλυτα εκτεθειμένοι απέναντι στα θεσμικά όργανα της πολιτείας για την εργασία, αλλά και αυτόματα θα θέσετε
ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!!!

ΥΓ Όσο για τις οικονομικές δυσκολίες που διατείνεστε πως έχει ο σταθμός σας, στη διαδικασία του Ο.ΜΕ.Δ. είχατε την ευκαιρία και προσκομίσατε όλα σας τα στοιχεία. Αποτέλεσμα ήταν η συγκεκριμένη Δ.Α. που προστατεύει ανώτερες αποδοχές!!!»