ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ο σκιώδης κύριος Μεμής και ο άχρωμος κύριος Καψής

Σταχυολογούμε από την στήλη Χ-Press της Lifo

Κανείς δεν πρόκειται να πλήξει από τούδε και εις το εξής στο βυζαντινό βακούφιον του ΔΟΛ, δεδομένης και της Τεσσαρακοστής που έρχεται. Ήδη, στην πρώτη τελετή ο αρχιερεύς ήπιε το δέον ποσόν αίματος και έφαγε το απαιτούμενο σώμα. Οι πρετεντέρηδες υψωθήσονται (στην άλλη ζωή, όμως)!

Ο σκιώδης κύριος Μεμής είναι πλέον ορατότατος διευθυντής των «Νέων» (που μετά τον Καραπαναγιώτη μοιάζουν σαν λυμένο, ρεμπέτικο άλογο), ο δε άχρωμος κύριος Καψής αναλαμβάνει το «Βήμα» (που είναι εξαιρετική ημερήσια εφημερίδα, νευρώδης και μορφωμένη, αλλά δίχως κοινό)

Πεθαίνει κάθε ξημέρωμα το «Veto», και μόλις πέφτει η νύχτα ανασταίνεται ξανά. Την Κυριακή, υπάρχει σκέψις να το πωλούν με ένθετο μια πλεξίδα σκόρδα (χορηγημένη)

Άλλαξε ο λογότυπος του «Έθνους» - απέκτησε κλασικίζουσες καμπύλες, νοσταλγικές. Είναι ακριβώς αυτό που του έλειπε για να γίνει πλήρης, σύγχρονη εφημερίδα. Ίσως και λίγα κλωνιά μυγδαλιάς πίσω από τη γραμματοσειρά

• Σωρεία αποχωρήσεων από το Greek Idol. Mετά τον βάναυσο στοχαστή της Εκάλης κύριο Καρβέλα (η πρώτη ποιητική του συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ), απεχώρησε και ο κύριος Κότσιρας με τα ωραία, μεταξένια μαλλιά.