ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

«Ακούω φωνές από παντού και φοβάμαι το καημένο»…

Διάφορες «φωνές» ακούνε ένα στα δεκα παιδιά ηλικίας επτά και οκτώ χρονών. Αυτό δείχνει έρευνα Ολλανδών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο "The British Journal of Psychiatry". Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 3.900 παιδιά του δημοτικού και τα ρώτησαν αν άκουγαν φωνές που κανείς άλλος δεν μπορούσε να ακούσει. Το 9% των παιδιών απάντησαν θετικά και, από αυτά, το 15% είπε ότι υπέφερε εξαιτίας των "φωνών", ενώ το 19% δήλωσε ότι οι "φωνές" δημιουργούσαν πρόβλημα στις σκέψεις τους. Η ερευνήτρια Άνια Μπάρτελς-Βελθούις του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Γκρόνιγκεν, καθησύχασε τους γονείς λέγοντας: "Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φωνές απλώς θα εξαφανιστούν. Θα συμβούλευα τους γονείς να καθησυχάσουν το παιδί τους και παράλληλα να το παρακολουθούν στενά".
Σύμφωνα με την έρευνα, μέχρι το 16% των διανοητικά υγιών παιδιών και εφήβων μπορεί να ακούσουν "φωνές". Μάλιστα, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελεί ένδειξη για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ψυχωτικών διαταραχώνσε μεγαλύτερη, η πλειονότητα των νέων που εμφανίζουν τέτοια συμπτώματα, δεν παρουσιάζουν ποτέ κάποια ψυχική νόσο.