ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ανακωχή Ψυχάρη - Μπόμπολα για τα πρακτορεία

 «Αν δεν τα βρούμε, θα κλείσουμε και οι δύο» - Η μετακίνηση της Real και o συναγερμός για το Πρώτο Θέμα

H μετακίνηση της «Real News» των Χατζηνικολάου - Κουρή στο πρακτορείο διανομής «Ευρώπη» των Μπόμπολα - Αλαφούζου, στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει πόλεμος με τους Ψυχάρη - Φιλιππόπουλο του πρακτορείου «Αργος».
Η πλευρά Μπόμπολα - Αλαφούζου προχώρησε σε σειρά προτάσεων προς εκδότες εφημερίδων, αποσκοπώντας στην αποδυνάμωση του βασικού τους αντιπάλου. Επί τρεις ημέρες εκτυλισσόταν ένα απίστευτο παρασκήνιο, με τους  Μπόμπολα - Αλαφούζο και Ψυχάρη - Φιλιππόπουλο να βρίσκονται σε διαρκείς επαφές.
Βασικός στόχος για τα αφεντικά του «Ευρώπη» ήταν το μεγάλης κυκλοφορίας «Πρώτο Θέμα» των.. 
Αναστασιάδη - Καραμήτσου. Υστερα από τη μετακίνηση της «Real», της πρώτης μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας, είναι λογικό ότι θα αποδυναμωνόταν πλήρως το «Αργος». Την Παρασκευή το μεσημέρι έγινε επίσημη πρόταση από τους Μπόμπολα και Αλαφούζο και, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική από τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα στην αγορά.
Μετά από αυτό σήμανε συναγερμός, με τα αφεντικά του «Αργους» να περνούν στην αντεπίθεση. Ετσι, το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία της επιχείρησης στο Κορωπί, με τη συμμετοχή των Σταύρου Ψυχάρη, Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και των διευθυνόντων συμβούλων Κώστα Λαζαρίδη και Μίλτου Ηλιόπουλου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν οι τέσσερις, αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση αντίδραση στην επιχειρηματική αντεπίθεση που επιχειρούσε το «Ευρώπη». Την επομένη το βράδυ, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και συνάντηση του Σταύρου Ψυχάρη με τον Γιώργο Μπόμπολα, με σκοπό να πέσουν οι τόνοι. «Αν δεν τα βρούμε, θα κλείσουμε και οι δύο», παραδέχτηκαν αμφότεροι.
Κάπως, έτσι, τη Δευτέρα άρχισε να διαμορφώνεται ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό, με τον Φώτη Μπόμπολα να έχει αλλάξει ρότα και τον Θέμη Αλαφούζο να ενημερώνει τους υποψήφιους πελάτες ότι έχει λήξει ο χρόνος που είχαν προκειμένου να απαντήσουν στην πρόταση για μετακίνηση στο πρακτορείο διανομής «Ευρώπη». Το ερώτημα που τίθεται είναι τι κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη διαμάχη. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ο βασικός λόγος για να ανάψουν τα αίματα έχει να κάνει με τη συμπεριφορά κάποιου εκ των εμπλεκομένων. Κάπως έτσι, τα δύο πρακτορεία προχώρησαν σε μείωση των ποσοστών που κρατούσαν από τις εκδοτικές επιχειρήσεις, ενώ για ένα διάστημα θα καταβάλλουν σε καλύτερους χρόνους τα χρήματα στους εκδότες.
- πηγή: Secret / Παραπολιτικά