ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ανταγωνισμός χυδαιολογίας και βαρβαρότητας στα Μέσα

Ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων και τι κατήγγειλε ο Ανδρέας Κ. Βρης

Tην συμπεριφορά δημοσιογράφων και Μέσων σε σχέση με το χειρισμό της υπόθεσης της δολοφονίας της συζύγου του, κατήγγειλε ο Ανδρέας Κ. Βρης με αναφορά-επιστολή του προς την ΕνωσηΣυντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενωσης συνεδρίασε στο περασμένο Σάββατο το πρωί στα γραφεία έδρας της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα παρόντων και των τριών μελών του προκειμένου να εξετάσει την αναφορά του Ανδρέα Βρη, που ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί  να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα .
Κατόπιν τούτων το Πρωτοβάθμιο εξετάζοντας την υπόθεση εκτίμησε, αναφορικά με τα όσα..  συνέβησαν κατά την περίοδο της έρευνας αλλά και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος ,ότι υπήρξαν σαφείς παραβιάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων.
Μετά από αυτήν την διαπίστωση το Π Π Σ εφιστά την προσοχή στους δημοσιογράφους, που χειρίζονται θέματα που αφορούν την προσωπική ζωή , να σέβονται την προσωπικότητα , την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής του πολίτη.
-Να σέβονται την κατοχυρωμένη προστασία των ανηλίκων
-Να αντιμετωπίζουν με διακριτικότητα και ευαισθησία τους πολίτες όταν αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση πένθους , ψυχικού κλονισμού και οδύνης,.
Δυστυχώς ο σκληρός ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ των Μέσων, όπως επισημαίνει ανακοίονωση της ΕΣΗΕΠΗΝ, αρκετές φορές προκαλεί η δημιουργεί καταστάσεις που ξεφεύγουν από την δημοσιογραφική δεοντολογία περνώντας σε χυδαιογραφία και γλωσσική βαρβαρότητα.