ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

10+1 success ζόρια στα δημοτικά ΜΜΕ

1. Κυκλοφόρησαν πάλι κάποιες φήμες γύρω από τα δημοτικά ΜΜΕ. Για «ξαφνικό θάνατο». Ορισμένες δημοτικές επιχειρήσεις που θεωρητικά βρίσκονται στη μαύρη λίστα του ΥΠΟΙΚ όχι μόνο θα πρέπει να απολύσουν το σύνολο του προσωπικού τους αλλά ταυτόχρονα παύουν και να υφίστανται ως εταιρείες. Σε αυτές τις δημοτικές επιχειρήσεις ανήκουν και τα ραδιόφωνα.
2. Προεκλογική περίοδος για την τοπική αυτοδιοίκηση και να βάλουν λουκέτο τα δημοτικά ραδιόφωνα; Κάπως δύσκολο και απίθανο μοιάζει. Ειδικά όταν οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων, Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, είναι φιλικά διακείμενοι προς την κεντρική εξουσία. Και αρεστοί. Ας τα βρουν επομένως με τα αρμόδια (γαμώ τα) υπουργεία (τους), που έλεγε και ο Σαββόπουλος. Το ένα χέρι νίβει το άλλο.
3. Οι δύο δήμαρχοι όρθωσαν ανάστημα. «Ο “Αθήνα 9,84” δεν είναι μια κλασική δημοτική..  επιχείρηση και επίσης δεν παρουσιάζει ζημιές» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης. «Είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από το κλείσιμο της ΔΕΠΘΕ. Οταν αναλάβαμε το 2010, το κόστος ήταν 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα είναι 3,5» τόνισε και ο Γιάννης Μπουτάρης.
4. Δίκιο έχουν και οι δύο δήμαρχοι, ωστόσο ούτε η ΕΡΤ ήταν ελλειμματική, αλλά την έκλεισαν. Εκεί βέβαια οι λόγοι ήταν κυρίως πολιτικοί, οπότε επιστρέφουμε στο Νο 2 που αναφέρουμε παραπάνω.
5. Και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη συνεδρίασή του εξέφρασε την αντίδρασή του στην κυβερνητική απειλή για κλείσιμο των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης. Ε, αφού εξέφρασε την αντίδρασή της η ΠΟΕΣΥ, όλα θα λυθούν.
6. Δεν είναι και πολλά τα δημοτικά ΜΜΕ που έχουν απομείνει ανοιχτά. Μόλις που ξεπερνούν τα 20 σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με κάποια από αυτά να υπολειτουργούν.
7. Προφανώς και είμαστε υπέρ της ύπαρξης των δημοτικών ΜΜΕ. Εστω κι αν αυτά αποτελούσαν, για χρόνια, έδαφος πρόσφορο για την ανάπτυξη κάθε είδους πολιτικού ρουσφετιού. Και από οικονομικές ατασθαλίες (λάθος: οικονομικές υπερβολές ήθελα να πω), χαίρε βάθος αμέτρητο. Τα οικονομικά τους τα συμμάζεψαν πάντως, η αλήθεια να λέγεται. Οχι πως θα μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς.
8. Μπορεί να μην τον ακούτε και πολύ (ούτε… πολλοί) αλλά συνεχίζει να υπάρχει ο «Αθήνα 9,84». Επί Καμίνη ο ραδιοσταθμός έγινε πιο άχρωμος και άνευρος και από τον ίδιο τον δήμαρχο ακόμα. Καλές εκπομπές και καλοί δημοσιογράφοι υπάρχουν φυσικά στη συχνότητα, εννοείται.
9.  Κι έγινε και πολύ πιο μονόπατος πολιτικά. Πιο καθεστωτικός από τον «Αθήνα 9,84», πεθαίνεις.
10.  Ευτυχώς που η κυβέρνηση έχει κι εδώ πλάνο, όπως σε όλα. Οπότε, ουδείς ξέρει τι θα του ξημερώσει…
10+1. Δεν ξέρουμε βέβαια τι πιστεύει η τρόικα για το «Κανάλι1 90,4» του Πειραιά. Τους αρέσει άραγε το πρόγραμμα του σταθμού ή να τον κλείσουμε κι αυτόν; Τι λέει ο κ. Τόμσεν για τις πραγματικά εξαιρετικές μουσικές εκπομπές στους 90,4;
Δημήτρης Κανελλόπουλος (efsyn.gr)