ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ομαδική αγωγή κατά του Θωμά Λιακουνάκου

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Κέρδος» 

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Κέρδος" δεν το βάζουν κάτω. Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 9.00, εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Κτήριο 9, αίθουσα 16) ομαδική αγωγή δημοσιογράφων της εφημερίδας κατά της εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους – τους χρωστάνε μισθούς από τον Απρίλιο 2013 και οφειλές από προηγούμενα έτη – καθώς και την επιστροφή των χρημάτων από την παράνομη μονομερή μείωση των μισθών τους, όπως έχουν αποφανθεί με αποφάσεις τους τόσο η Επιθεώρηση Εργασίας, όσο και το υπουργείο Εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι του «Κέρδους» αρνήθηκαν να υπογράψουν εξ αρχής ατομικές.. 
συμβάσεις εργασίας και δύο εκ των εναγόντων απελύθησαν για αυτό το λόγο. Από τον Σεπτέμβριο η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί, καθώς οι εργαζόμενοι του «Κέρδους» βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Την ίδια ώρα ο βασικός μέτοχος, Θωμάς Λιακουνάκος, εξακολουθεί να διάγει πολυτελή βίο και να εισπράττει χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζομένους τόσο στην εφημερίδα, όσο και στις έτερες επιχειρήσεις του.
- financialcrimes