ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ξανά στα περίπτερα από τον Δεκέμβριο το περιοδικό ΜΕΤΡΟ

Με μια ανάρτηση στο Facebook (στις 17 Νοεμβρίου) έγινε γνωστό ότι θα επανακυκλοφορήσει το μηνιαίο περιοδικό ΜΕΤΡΟ που ανέστειλε απότομα την κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο του 2005. Στη σελίδα του περιοδικού στο FB (έγινε μέλος στις 28 Οκτωβρίου) υπάρχει το αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο, ακριβώς όπως εμφανίστηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου 2004, με μαρτυρίες και αδημοσίευτες φωτογραφίες από τα αρχεία του στρατού μετά την εισβολή του τανκ.
Διαβάστε την αναγγελία της επανακυκλοφορίας του περιοδικού:
«Τον Νοέμβριο του 2004 το περιοδικό ΜΕΤΡΟ δημοσίευσε μία μεγάλη αποκλειστικότητα: φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τη χούντα αμέσως μετά τη σφαγή της 17ης Νοέμβρη του 1973 στους χώρους του Πολυτεχνείου, για να ενισχύσουν την προπαγάνδα της. Οι φωτογραφίες διασώθηκαν από τον άνθρωπο που τις τράβηξε. Τουλάχιστον κάποιες από αυτές.
Αποτελούν σήμερα άλλο ένα στοιχείο απόδειξης των ανατριχιαστικών εγκλημάτων της δικτατορίας.. των συνταγματαρχών. Ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2005, η λειτουργία του περιοδικού ΜΕΤΡΟ ανεστάλη απότομα. Η ιστορία αποδεικνύει πως επρόκειτο απλώς για μια… προσωρινή αναστολή λειτουργίας. Κι ας κράτησε εννέα χρόνια.
Ανατρεπτικό, ευαίσθητο, χιουμοριστικό, νεανικό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό… Διαλέξτε μια λέξη για να περιγράψετε την ανάμνησή σας από το περιοδικό ΜΕΤΡΟ.
Αυτός θα είναι και ο λόγος για να το επιλέξετε ξανά, αφού από τον επόμενο μήνα κυκλοφορεί και πάλι στα περίπτερα. Καλή αντάμωση!»