ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι επενδύουν σε εφημερίδες των Βαλκανίων

Ο γνωστός, από την εμπλοκή του στα διοικητικά της ΑΕΚ, επιχειρηματίας Πέτρος Στάθης επενδύει στα media Σερβίας και Μαυροβουνίου. Η εταιρεία του, Media Nea, απέκτησε την αρχαιότερη εφημερίδα του Μαυροβουνίου, την Pobjeda, η οποία βρισκόταν στα πρόθυρα του λουκέτου.
Ο Π. Στάθης ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για την αγορά του ιστορικού, αλλά οικονομικά προβληματικού φύλλου, προσφέροντας 750.000 ευρώ για την απόκτησή του. Η Pobjeda είναι η δεύτερη εφημερίδα που κατέχει ο Έλληνας επιχειρηματίας, καθώς είναι ήδη ιδιοκτήτης της Dnevne Novine, επίσης στο Μαυροβούνιο.Πρόθεσή του -όπως αναφέρει η Espresso- είναι να συγχωνεύσει τις δύο εφημερίδες υπό το «σώμα» της Pobjeda και να μειώσει το προσωπικό κατά το ήμισυ του παρόντος. Η εταιρεία του Π. Στάθη που είναι μισθωτής του πολυτελούς θέρετρου «Sveti Stefan» στο Μαυροβούνιο, θα σχηματίσει.. νέα διοίκηση και συντακτική ομάδα.
Ο Πέτρος Στάθηςτα τελευταία χρόνια έχει αποτραβηχτεί από την ελληνική πραγματικότητα και έχει μεταφέρει τις επιχειρήσεις του στη Σερβία. Το 2013 φέρεται να αγόρασε ένα εργοστάσιο τροφίμων στο Νόβισαντ, ενώ τώρα μπαίνει και στο χώρο των ΜΜΕ.
Θυμίζουμε οτι το όνομα του Π. Στάθη είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ είναι κουμπάρος με τον Αγγελο Φιλιππίδη και όπως είχε γραφεί στο ΕΘΝΟΣ τότε η δικαιοσύνη ερευνούσε και την υπόθεση της εταιρείας Master Ηoldings, με έδρα το Μαυροβούνιο, που συστάθηκε από τον Άγγελο Φιλιππίδη και τον Μάριο Βαρότση. Στην υπόθεση ενεπλάκη και το όνομα του Π. Στάθη, ο οποίος ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας. Ο Πέτρος Στάθης διετέλεσε παράγοντας της ΑΕΚ στα πρώτα χρόνια μετά το 2000, όπως και ο Αγγελος Φιλιππίδης και είναι αυτός που πήρε την πλειοψηφία των μετοχών από την περιβόητη εταιρία Enic.Τότε ο Στάθης είχε απαντήσει στα δημοσιεύματα λέγοντας ποτέ δεν είχε άμεση ή έμμεση συμμετοχή ή συμφέρον και δεν είχε πάρει κανένα δάνειο από το ΤΤ.