ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Καλούμε τον Χ. Οικονομόπουλο να αποχωρήσει από την έκδοση της εφημερίδας

Ψήφισμα των εργαζομένων στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Εμείς, οι εργαζόμενοι στην “Ελευθεροτυπία”, την “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” και το Enet, σε συνέλευσή μας σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε τα παρακάτω:
- Να ζητήσουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την εκδότρια εταιρεία για την άμεση καταβολή σε όλους τους εργαζόμενους ενός μισθού και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων εννέα μηνών που οφείλει η εταιρεία.
- Περιμένουμε από τον Χάρη Αθανασίου Οικονομόπουλο να εφαρμόσει την εκπεφρασμένη -ενώπιον των σωματείων και εκπροσώπων των εργαζομένων- επιθυμία του να αποχωρήσει από την έκδοση της εφημερίδας
- Να προκρίνουμε την ανάληψη της έκδοσης της εφημερίδας από.. συντακτική επιτροπή
- Να ζητήσουμε έλεγχο των οικονομικών της εφημερίδας, αφού είμαστε ήδη 9 μήνες απλήρωτοι- Να κοινοποιήσουμε στους αναγνώστες μας τους λόγους που μας οδήγησαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και το πώς αυτές κλιμακώνονται.
- Να ζητήσουμε έλεγχο των διαφημιστικών τιμολογίων και τον επιμερισμό τους, σε αναλογία 80 προς 20, σε μισθοδοσία εργαζομένων και λειτουργικά έξοδα για την έκδοση της εφημερίδας. Οπως είναι ανελαστικά τα έξοδα της εκτύπωσης, να είναι ανελαστική και η καταβολή των μισθών.
Σε περίπτωση που τα 1, 2, 4 και 6 γίνουν δεκτά από τη διοίκηση και δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για τα 3 και 5, κυκλοφορεί το Κυριακάτικο και το Δευτεριάτικο φύλλα και σε νέα συνέλευσή μας, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στις 2 μετά το μεσημέρι, επανεκτιμούμε τις εξελίξεις, και αποφασίζουμε για τις μετέπειτα κινήσεις μας.
- Καλούμε τους συναδέλφους μας στα άλλα ΜΜΕ να στηρίξουν τον αγώνα μας
- Διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και υπογραμμίζουμε ότι αυτό οφείλουν να διεκδικούν τα σωματεία μας
- Σκιαγραφούμε τους δρόμους εργατικού ελέγχου, συνεταιρισμού και αυτοδιαχείρισης που ανοίγουν οι σημερινές συγκυρίες