ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

«Αγγελιοφόρος»: ή φεύγουν 45 εργαζόμενοι ή μπαίνει λουκέτο!

«Θέλω να φύγουν 40 ή 45 άτομα οικειοθελώς, με τον όρο πως θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους σε διάστημα από 1 έως 5 χρόνια. Εάν όμως δε συμφωνήσουν να αποχωρήσουν, τότε θα οδηγηθούμε σε βίαιο κλείσιμο στο τέλος Δεκεμβρίου με οδυνηρές συνέπειες για όλους», γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του εκδοτικού συγκροτήματος του «Αγγελιοφόρου» κατά τη διαδικασία της ακρόασης στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Αθήνα.
Ο γενικός διευθυντής της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, Παντελής Χαλβατζάκης, δικηγόρος κατ΄ επάγγελμα και νομικός σύμβουλος διαφόρων εταιριών, ενημέρωσε αργά προχτές, Τρίτη, το απόγευμα τον εξουσιοδοτημένο συμφιλιωτή του εν λόγω υπουργείου για το «σχέδιο διάσωσης» που έχει επεξεργαστεί η εργοδοσία των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».
Όπως ισχυρίστηκε, πρόκειται για σχέδιο αναδιάρθρωσης της εκδοτικής επιχείρησης, το οποίο.. βασίζεται σε κατά παραγγελία μελέτη της εταιρίας συμβούλων Deloitte &Touche. Η εν λόγω μελέτη προβλέπει το δραστικό περιορισμό των θέσεων εργασίας στο εκδοτικό συγκρότημα της Βόρειας Ελλάδας και την απασχόληση μόλις 65 εργαζομένων, έναντι 480 ατόμων πριν από 6 χρόνια. Ωστόσο, το «σχέδιο διάσωσης» αποτελεί επί της ουσίας νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, δίχως να περιλαμβάνει αναπτυξιακές δράσεις.
-διαβάστε τη συνέχεια εδώ