ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Αλλαγές στα sites του Χρήστου Ράπτη και της Ελλης Στάη

H έλευση της ελληνικής Huffington Post υποχρεώνει τους άλλους «παίκτες» του διαδικτύου να προχωρήσουν σε αλλαγές στα σάιτ που ελέγχουν. Οι περισσότεροι προχωρούν σε εικαστικούς ανασχεδιασμούς και αναβάθμιση του λογισμικού των ιστοσελίδων τους ενώ λιγότεροι είναι αυτοί που τολμούν αλλαγές φιλοσοφίας και περιεχομένου, ίσως γιατί είναι ικανοποιημένοι από την επισκεψιμότητα και όπως λένε «μια επιτυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις»...
Ετσι σε αλλαγές στο lay-out του σάιτ «iefimerida.gr» προχώρησε ο Χρήστος Ράπτης (θυμίζει ολίγον Huffington Post). Oπως αναφέρει ο δημοσιογράφος σε σχετικό σημείωμά του οι μεγαλύτερες αλλαγές (που δεν φαίνονται) έγιναν στην αναβάθμιση του λογισμικού, αφού πέρασε από το Drupal 6 στο 7, σε ένα λογισμικό περιβάλλον πιο μοντέρνο και φιλικό στον χρήστη και στις μηχανές αναζήτησης.
«Ξέρω ότι στους αναγνώστες δεν αρέσουν οι γραφιστικές αλλαγές, γιατί συχνά μπερδεύουν...
Πιστεύω όμως ότι, μετά την πρώτη έκπληξη, θα αρέσει, αφού η ανάγνωση θα είναι ακόμα πιο εύκολη και ξεκάθαρη» λέει ο Χρήστος Ράπτης κι έχει δίκιο: οι αναγνώστες δεν θέλουν αλλαγές γιατί έχουν συνηθίσει εναν συγκεκριμένο τρόπο ανάγνωσης των σάιτ κι αν τον αλλάξεις μπορεί να αρχίσουν να ψάχνονται και αντε πάλι από την αρχή. Ο Χρ. Ράπτης όμως και το επιτελείο του φαίνεται πως κατόρθωσαν και να αλλάξουν το lay-out  και να μην μπερδέψουν τον αναγνώστη του iefimerida .
Σε αλλαγές του lay-out του σάιτ TheToc προχώρησε και η Ελλη Στάη ξενίζοντας και ξαφνιάζοντας τους αναγνώστες του σάιτ. Εμείς πάντως προτιμούσαμε τον αρχικό σχεδιασμό που θύμιζε (κι αυτό) λίγο Huffington Post.

ΥΓ: Οι σχεδιαστικές αλλαγές μπορεί να δίνουν μια κάποια δυναμική αλλά όπως λένε όλοι σημασία έχει το περιεχόμενο.