ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι (δεν) πήγαν στην επίσημη πρώτη της Ηuffington Post

Παπαϊωάννου, Χάφινγκτον, Αγουρος
 ΒΙΝΤΕΟ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε (δελτίο Τύπου) για την «επίσημη πρώτη της HUFFINGTON POST GREECE» στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης όπου έγινε και η παρέμβαση μελών της «Κατάληψης ΕΣΗΕΑ», που κατήγγειλαν ότι "για τους εργαζόμενους της νεότευκτης γαλέρας ο μισθός θα φτάνει στην καλύτερη περίπτωση αυστηρά τα 700 ευρώ".
Δείτε και το σχετικό Video από την εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης εδώ. Εχει ενδιαφέρον να διαπιστώσετε ποιοι παρέστησαν (εκτός από την Κατάληψη ΕΣΗΕΑ) και ποιοι όχι (χρηματοδότες, στελέχη, δημοσιογράφοι κλπ). Π.χ δεν είδαμε τον αρθρογράφο και συμβουλο έκδοσης της HPG Παύλο Τσίμα, αλλά είδαμε την Εμυ Λιβανίου, τον Γιάννη Πιτταρά κ.α.

Διαβάστε τώρα τα της εκδήλωσης:
«Το παράθυρο της διεθνούς ειδησεογραφίας στην Ελλάδα και των ελληνικών εξελίξεων άνοιξε η ελληνική έκδοση της Huffington Post που ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της, ως η πιο πρόσφατη..
έκδοση της βραβευμένης με Pulitzer πρωτοποριακής πλατφόρμας ειδήσεων και ψυχαγωγίας, Huffington Post.
Η Huffington Post Greece αξιοποιεί την εμβέλεια ενός παγκόσμιου brand, ενσωματώνοντας και εξάγοντας καθημερινά την ελληνική είδηση σε όλο τον κόσμο. Συνδυάζει την πολύπλευρη ενημέρωση με τη δημοσίευση και την ανάδειξη των σκέψεων, της γνώμης και των απόψεων των αναγνωστών, με βασικό γνώμονα την αδέσμευτη πληροφόρηση.
H Huffington Post αποτελεί μια ψηφιακή πλατφόρμα, όπου συνυπάρχουν και αρθρογραφούν γνωστοί και άγνωστοι στο ευρύ κοινό άνθρωποι, αρκεί να έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν, πλαισιωμένοι από μια ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο  Η Huffington Post Greece, θα παράγει πρωτογενές ειδησεογραφικό περιεχόμενο, θα αναδεικνύει τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες που μπορεί να βρει κάποιος στο διαδίκτυο και θα συνδέει τους αναγνώστες με εξαιρετικές πηγές πληροφόρησης από όλο τον κόσμο.
Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ο Διευθύνων Σύμβουλος της 24ΜEDIA, που  αποτελεί και τον media partner στον οποίο η Αmerica On Line (AOL) εμπιστεύτηκε αυτό το πρωτοπόρο εγχείρημα στην Ελλάδα, κ. Σταύρος Δρακουλαράκος επισήμανε ότι η διεκδίκηση της έλευσης της Huffington Post στην χώρα μας ήρθε σε συνέχεια αντίστοιχων εξωστρεφών κινήσεων του Ομίλου και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο το Δίκτυο των ανά τον κόσμο εκδόσεων της Ηuffington Post συνεργάζεται καθιστώντας εφικτή την μεταφορά της είδησης ελληνικού ενδιαφέροντος ανά τον κόσμο.
Στη συνέχεια παρουσία και φοιτητών του Τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών η κα. Αριάννα Χάφινγκτον έλαβε μέρος σε μια ανοικτή συζήτηση με τον Πρόεδρο ΔΣ του ΙΑB Europe κ. Κωνσταντίνο Καμάρα. Η  κα. Αριάννα Χάφινγκτον εμφανώς συγκινημένη  δήλωσε πολύ χαρούμενη που επέστρεψε στην Ελλάδα, και αναφορικά με το εγχείρημα της Ελληνικής Huffington Post, σημείωσε οτι " οι θετικές Ελληνικές ειδήσεις θα μεταφέρονται πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο και θα μεταφράζονται σε 15 γλώσσες".
Ο κ. Δημήτρης Μάρης, Πρόεδρος της 24ΜEDIA και εκ των μετόχων της ελληνικής Ηuffington Post με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της δήλωσε «Η ελληνική Huffington Post είναι ένα μέσο που δεν αποτελεί παθητικό πομπό της είδησης αλλά ενεργό δέκτη της κοινωνίας των πολιτών. Δεν τοποθετείται στην είδηση με δεξιά, κεντρώα ή αριστερή οπτική ούτε προσποιείται ότι σε κάθε θέμα υπάρχουν δύο πλευρές και ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Παρουσιάζουμε όλες τις πλευρές αλλά η ελληνική Huffington Post παίρνει θέση και θα τη διατυπώνει πάντοτε με θάρρος και ευκρίνεια.

- Δείτε το σχετικό Video από την εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης εδώ: https://drive.google.com/file/d/0B9W3joL8mkeHSVZORjNfYTl3bDQ/view?usp=sharing.