ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Βγάλαμε το κυριακάτικο αλλά μέχρι εκεί...

Ο Σκαναβής εξόφλησε τον Σεπτέμβριο μετά το εξώδικο για απεργία στον «Ελεύθερο Τύπο»

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου» με επιστολή τους προς τον επιχειρηματία Αλέξη Σκαναβή, τον ενημερώνουν πως σήμερα, Δευτέρα, θα λάβει εξώδικο κοινοποίηση της απεργίας που θα ξεκινήσει από αύριο, Τρίτη, 18/11/2014, η οποία θα ανανεώνεται καθημερινά μέχρι την εξόφληση της μισθοδοσίας.
Δηλώνουν ότι με μεγάλη απογοήτευση δέχθηκαν την ενημέρωση βάσει της οποίας ούτε την επόμενη βδομάδα θα εξοφληθεί ο μισθός του Σεπτεμβρίου.
Επίσης, οι εκπρόσωποι τονίζουν πως «για χάρη της εφημερίδας, ανέστειλαν την απόφαση για απεργία Παρασκευή και Σάββατο 14 και 15 Νοεμβρίου, προκειμένου να κυκλοφορήσει κανονικά το.. 
κυριακάτικο φύλο το οποίο είναι γεμάτο διαφήμιση».
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε οριακή οικονομικά κατάσταση, με τις συγκεκριμένες πρακτικές με τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις των οφειλομένων αυξάνεται το χρέος της ιστορικής εφημερίδας προς αυτούς και έχει καταρρακωθεί το ηθικό τους.
Γι αυτό αναφέρουν πως για μια ακόμα φορά, αλλά μάλλον την τελευταία, οι εργαζόμενοι στήριξαν την εφημερίδα και δεν έκαναν απεργία.
Μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης απαιτούν την εξόφληση της μισθοδοσίας του Σεπτεμβρίου μέχρι αύριο, Τρίτη, στο 10%.
Τέλος, με βάση προηγούμενη ψηφίσματος, στην περίπτωση που δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών που έχουν αποφασίσει, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις .-efsyn
UPD Οπως γράφει το greek tv μετά την αποστολή του εξωδίκου από τα σωματεία για την πραγματοποίηση απεργίας στον Ελεύθερο Τύπο, ο Αλέξης Σκαναβής θυμήθηκε τη δέσμευσή του. Εξόφλησε τον Σεπτέμβριο! Για τα υπόλοιπα;