ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Κουνήθηκε η μισή Ελλάδα

Τρόμος τη νύχτα από συνεχείς σεισμικές δονήσεις

Και εκεί που πας να ηρεμήσεις νάσου και οι μετασεισμοί κι από κοντά ο δεύτερος σεισμός και ξανά μετασεισμοί.
Τελικά η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 01:05 τη νύχτα της Δευτέρας είχε επίκεντρο την περιοχή του Ευβοικού κόλπου κοντά στη Μαλεσίνα (76 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας) και μέγεθος 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα!
Ο σεισμός που είχε μεγάλη διάρκεια (δεν έλεγε να σταματήσει να κουνάει) έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική και φυσικά στους νομούς Βοιωτίας, Φθιωτιδας και Εύβοιας. Τον πρώτο σεισμό ακολούθησε στις 01:09 νέα σεισμική δόνηση με μέγεθος 5,2 Ρίχτερ και.. έγινε επίσης αισθητή στις ανωτέρω περιοχές.
Μέσα σε λίγα λεπτά σημειώθηκαν ακόμη δύο μετασεισμοί των 3,8 Ρίχτερ στις 01:13 και 3,4 Ρίχτερ στις 01:18 ενώ ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους.

Οι σεισμολόγοι που βρίσκονται σε εγρήγορση, εμφανίζονται προβληματισμένοι από το χαμηλό εστιακό βάθος, το μέγεθος του σεισμού και την περιοχή που σημειώθηκε (ρήγμα Αταλάντης).