ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Αστυνομική βία εναντίον δημοσιογράφων του Vice

Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου χτυπήθηκαν φωτορεπόρτερ και η Ελληνική Αστυνομία έσπευσε να πραγματοποιήσει έρευνα για να... αποδώσει ευθύνες, δύο νέα κρούσματα αστυνομικής βίας εναντίον εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης σημειώθηκαν σε δρόμους της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πορείας χτυπήθηκε στο κεφάλι η φωτορεπόρτερ του Vice Αλεξία Τσαγκάρη, ενώ αργότερα στα Εξάρχεια χτυπήθηκε στα πλευρά από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ ο δημοσιογράφος του Vice Αντώνης Ντινιακός και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας,.. υποστήριξε πως η Αστυνομία «έπραξε τα δέοντα» και πως έγιναν... «μικρές παρασπονδίες».
Αργά το βράδυ ανακοινώθηκε πως διενεργούνται διοικητική έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής, μετά από καταγγελίες για επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν τα γεγονότα στην περιοχή των Εξαρχείων, από αστυνομικούς. (πηγή: efsyn)