ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ελεονώρα, τι θέλεις να πεις στο Hashtag;

Στην αρχή ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα: «η Ελεονώρα καπνίζει μπάφους», «η Ελεονώρα μαθαίνει pole dancing», «η Ελεονώρα κάνει στριπτίζ». Ύστερα ήρθαν τα τρέιλερ: η Ελεονώρα τα κάνει αυτά στη νέα εκπομπή της, το Hashtag, στην οποία διαλέγει ένα θέμα κάθε φορά και δοκιμάζει διάφορα γύρω απ' αυτό, στα πλαίσια βιωματικής έρευνας.
Εδώ παιδιά χάρηκα κάπως να πω την αλήθεια. Καταρχάς λέω μπράβο η κοπέλα, ξέφυγε απ' τον εφιάλτη της τηλεοπτικής gossip ηλιθιότητας. Απ' την άλλη μου φάνηκε και το κονσεπτάκι καλούτσικο σε σχέση με τα τηλεοπτικά μας δεδομένα, ό,τι πρέπει για να το χαζέψω την ώρα που πέφτω για ύπνο. Και μετά είδα την εκπομπή. Ακόμα μια καλή ιδέα χαμένη στη μετάφραση.
Δύο εκπομπές έχουν βγει ως τώρα, στη μία είχε θέμα την ελευθερία και πήγε στην Ολλανδία, που θεωρείται Μέκκα της ελευθερίας, κάπνισε σε coffee shop μπάφο, έφαγε κέικ με κάνναβη, πήγε σε.. 
drag show, μίλησε περί διαφορετικότητας, έκανε και κάτι άλλα, να μην τα πολυλογώ κάπου μπερδεύτηκε το πράμα. (Μια ολόκληρη εκπομπή περί ελευθερίας δεν κατάφερε να πει αυτό που ο Μπιλ Χικς είπε με μια φράση: ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών είναι στην ουσία ένας πόλεμος κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων).
Τα ίδια και στη 2η εκπομπή που είχε θέμα τη νύχτα. Ξεκίνησε απ' το pole dancing και το στριπτίζ, συνομίλησε με ανθρώπους που λόγω δουλειάς ξυπνάνε απ' τα άγρια χαράματα και κατέληξε σε πάνελ να συζητάει για το trafficking, παρέα με την Ειρήνη Χειρδάρη μεταξύ άλλων. Ξανά μανά μπέρδεμα.
Η νέα εκπομπή της Μελέτη μου θυμίζει πολλούς Έλληνες κινηματογραφιστές που αδυνατούν ν' αφηγηθούν μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, χάνουν τον στόχο και το μήνυμα και στο τέλος σ' αφήνουν με την απορία: τι ήθελε να πει ο ποιητής;
Ελεονώρα, αν συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο, προτείνω σε επόμενη εκπομπή να έχεις θέμα τη δικαιοσύνη και να καταλήξεις με συζήτηση για το αν γίνονται αδικίες στα καλλιστεία.
Λίλα Σταμπούλογλου (protagon)
 

Υ.Γ.: Είναι άλλο να έχεις να πεις κάτι και να κάνεις εκπομπή γι' αυτό, κι άλλο επειδή θες να κάνεις εκπομπή να ψάχνεις να βρεις κάτι να πεις.