ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

O «θείος», ο Θέμος και τα απόνερα...

"Περίμενα να ακούσω κάτι καινούριο από το πρώην αφεντικό μου, να εξηγήσει π.χ. πώς η τσέπη του αντέχει ακόμη διακοπές διαρκείας στην Μύκονο, αλλά δεν μου έκανε την χάρη..."

Το 45% τηλεθέασης που «χτύπησε» η συνέντευξη του Πέτρου Κωστόπουλου στο «Όλα Μπιπ» του Θέμου Αναστασιάδη, ήταν αναμενόμενο. Ο «θείος» όπως τον λέγαμε στην ΙΜΑΚΟ -δούλεψα σε Esquire, Down Town και το OK για μια τετραετία και εξακολουθώ να διατηρώ πολύ καλές αναμνήσεις- ήταν καλός, μίλησε με ειλικρίνεια αλλά αναφέρθηκε σε γεγονότα και καταστάσεις -με εξαίρεση κάποιες αποκαλύψεις για το διαζύγιο με την Τζένη- για τα οποία έχει ξαναμιλήσει. Εγώ προσωπικά τον περίμενα πιο αποκαλυπτικό και πρωτίστως ανέμενα να μιλήσει για τους λόγους που κατέρρευσε η ΙΜΑΚΟ. Ήθελα να πει ο «θείος» γιατί το Nitro έχασε την μαγεία των πρώτων εμπρηστικών τευχών του, τότε που το διάβαζες από την αρχή μέχρι το τέλος.
Πίστευα και του το έχω πει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι από την στιγμή που εντάχθηκε ο ίδιος -θέλοντας ή μη αυτό είναι μια άλλη ιστορία- ως εκδότης στον κύκλο των ισχυρών, σταδιακά.. 
άρχισαν τα «μη αυτόν αφήστε τον ήσυχο, όχι την άλλη, καλό story για τον τάδε» που μόνο καλό δεν έκαναν στην ΙΜΑΚΟ.
Το είχα διαπιστώσει προσωπικά, όταν μου είχε ζητήσει ένα life story για έναν διάσημο γόνο πασίγνωστης ελληνικής δυναστείας για το Nitro. Μετά από έρευνα και ρεπορτάζ που κράτησε ένα μήνα, παρέδωσα ένα κείμενο τριών χιλιάδων λέξεων, που δεν μπήκε ποτέ. Δεν τον ρώτησα ποτέ γιατί, στην τελική αυτός ήταν ο εκδότης και εγώ ένας συνεργάτης που κάθε μήνα πληρωνόταν ανελλιπώς και στην ώρα του, τα κομμάτια που δημοσιεύονταν.
Αυτό το με «πηγαίνουν γαμ…..ς» που είπε για τα όσα ακούει τα τελευταία χρόνια να του σέρνουν, δείχνει αν μη τι άλλο, πόσο πολύ τον έχει πειράξει η «στοχοποίησή του, μετά την κατάρρευση της ΙΜΑΚΟ, σε σχέση με την αντιμετώπιση που είχε ο «αντίπαλός» του, Αντώνης Λυμπέρης. Θα έπρεπε να την αναμένει, πρωτίστως επειδή πολλοί περίμεναν στη γωνία, χρόνια ολόκληρα να ζήσουν την εκδοτική και οικονομική κατάρρευση του Πέτρου, για να ορμήσουν σαν σκυλιά και να ξεσκίσουν το «κουφάρι» του.
Το έκαναν και θα συνεχίσουν να το κάνουν με κάθε ευκαιρία που θα τους δίνεται. Θα μπορούσε με την συνέντευξη του να δώσει μια άλλη εικόνα και όχι να μείνει στην γνωστή θεματολογία των τελευταίων ετών. Να εξηγήσει π.χ. πώς η τσέπη του αντέχει ακόμη διακοπές διαρκείας στην αγαπημένη του Μύκονο. Το λέω γιατί κι εγώ την λατρεύω αλλά έχω να πατήσω το πόδι μου από τότε που έφυγα από το «Πρώτο Θέμα», όπου οι μισθοί ακόμη και το 2012 παρέμεναν πολύ καλοί, παρά την κρίση.
Στον Κωστόπουλο χρωστάω πολλά, ειδικά την ένταξή μου στο team του Esquire, η ελληνική έκδοση του οποίου περιείχε κάποια από τα καλύτερα stories που γράφτηκαν σε ελληνικά περιοδικά. Όμως την Δευτέρα το βράδυ αυτό που προέκυψε ως είδηση ήταν ότι η Τζένη του ζήτησε να χωρίσουν και ότι ο ίδιος δεν ήθελε. Τα υπόλοιπα ήταν λίγο πολύ γνωστά δοσμένα με τον τρόπο ενός ανθρώπου που ήξερε ακριβώς τι θα πει και τι θα κρατήσει για τον εαυτό του και μόνο.

Διονύσης Θανάσουλας / provocateur