ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πόσα παίρνουν στην ΗPG oι Τσίμας και Παπαϊωάννου;..

«Για τους εργαζόμενους της νεότευκτης γαλέρας ο μισθός θα φτάνει στην καλύτερη περίπτωση αυστηρά τα 700 ευρώ» - Παρέμβαση στην παρουσίαση της Huffington Post Greece

Πολλά έχουν ακουστεί για το πολυδιαφημιζόμενο νέο επιχειρηματικό εγχείρημα στα ΜΜΕ και τα ηχηρά ονόματα που το χρηματοδοτούν, αλλά τίποτα που να αφορά στις εργασιακές συνθήκες που προβλέπονται για τους εργαζόμενους. Ο λόγος για την ελληνική έκδοση της Huffington Post και την παρέμβαση που έκαναν μέλη της «Κατάληψης ΕΣΗΕΑ» κατά την παρουσίαση του εγχειρήματος στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα -«Πίσω από τη λάμψη, υπάρχει η στυγνή εργασιακή εκμετάλλευση»-, οι διαδηλωτές (δημοσιογράφοι, άνεργοι και φοιτητές) παρενέβησαν στην εκδήλωση ενώ μοίρασαν και κείμενο στους παρισταμένους το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Αληθεύει άραγε ότι οι εργαζόμενοι στην ελληνική έκδοση της Huffington Post υπογράφουν συμβάσεις για πενθήμερη εργασία, ενώ η συμφωνία που έχουν κάνει μαζί τους off the record αφορά σε 6 μέρες δουλειά την εβδομάδα, χωρίς επιπλέον πληρωμή; Δεν έχει γίνει βέβαια γνωστό πως και πόσο αποτιμούν οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας την εργασία της editorial director..
Σοφίας Παπαϊωάννου ή του συμβούλου έκδοσης Παύλου Τσίμα, αλλά για τους εργαζόμενους της νεότευκτης γαλέρας ο μισθός θα φτάνει στην καλύτερη περίπτωση αυστηρά τα 700 ευρώ».
Επίσης το κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Δεν έχει γίνει επίσης γνωστό αν οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται τα προβλεπόμενα από το νόμο (υπερωρίες, νυχτερινά και Σαββατοκύριακα) και αν θα ασφαλιστούν ως συντάκτες στα δημοσιογραφικά ταμεία και όχι ως υπάλληλοι γραφείου στο ΙΚΑ. Φαίνεται ότι κάποια από αυτά που δικαιούνται, οι εργαζόμενοι της "βραβευμένης με Pulitzer πρωτοποριακής πλατφόρμας ειδήσεων και ψυχαγωγίας" θα τα πληρώνονται σε λάμψη και αίγλη».