ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Οι απλήρωτοι των Αποκαλύψεων, ο Κοτρώτσος και η επιθεώρηση Εργασίας

-από katalipsiesiea.blogspot

Την (απλήρωτη;) δικηγόρο του και τον (“αυτοφωράκια”) οικονομικό διευθυντή Γ. Μαρκεζίνη έστειλε ο Σ. Κοτρώτσος στο ραντεβού (21/4) με την επιθεώρηση εργασίας Ν. Ιωνίας, αφού ο ίδιος απουσίαζε για τις πασχαλινές του διακοπές (με τα λεφτά που χρωστάει στους πρώην εργαζομένους του μάλλον).
Η εργοδοτική πλευρά παραδέχθηκε ότι χρωστάει χρήματα από τον περασμένο Οκτώβριο και δεν αντιδίκησε πάνω στα επιμέρους ποσά που κατήγγειλαν ότι τους οφείλονται οι εργαζόμενοι. Κατά την εξέταση διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας αφού όλοι αυτοί που αόριστα ο Κοτρώτσος κατονομάζει στα σημειώματά του ως “συνεργάτες” είναι ουσιαστικά εργαζόμενοι που είχαν σχέση εξαρτημένης εργασίας με καθημερινή παρουσία και πληρωνόταν είτε με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών είτε με μαύρα χρήματα. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η πλήρης ανυπαρξία οποιασδήποτε σύμβασης εργασίας ή έργου.
Η επίσημη θέση της εταιρείας ενώπιον της επιθεώρησης ήταν οι γνωστές αοριστολογίες, από τις οποίες οι εργαζόμενοι έχουν χορτάσει εδώ και εφτά μήνες, ότι γίνεται προσπάθεια να ..εξοφληθούν σε βάθος χρόνου (!) αλλά δεν μπορεί να δεσμευτεί για τίποτα συγκεκριμένο (!).
Στη διαδικασία παραβρέθηκαν και πλήθος αλληλέγγυων, πράγμα το οποίο φαίνεται να μην άρεσε ιδιαίτερα στην εργοδοτική πλευρά. Είναι καιρός όμως να πάρει απόφαση πως μέχρι να εξοφλήσει τους εργαζόμενους θα το βρίσκει συχνά πυκνά απέναντί της…