ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Απεργιακό δελτίο και αγωγές εξετάζουν οι εργαζόμενοι στο Alter

Νέα γενική συνέλευση την προσεχή Παρασκευή, για να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις

Πρόταση για απεργιακό δελτίο έπεσε στο τραπέζι της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στον πολύπαθο τηλεοπτικό σταθμό Alter το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο οριστική απόφαση δεν ελήφθη και το ραντεβού τους ανανεώθηκε για την Παρασκευή, καθώς, για να ευοδωθεί μια τέτοια προσπάθεια, θα χρειαστεί και η συγκατάθεση-συνδρομή των τεχνικών.
Σκοπός του δελτίου αυτού, το οποίο θα βγει -αν βγει- στον «αέρα» από τους δημοσιογράφους και όχι τους παρουσιαστές του καναλιού, θα είναι να παρουσιάσουν με ρεπορτάζ και στοιχεία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ θα δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους εργαζομένους από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και σε ανέργους διαφόρων κλάδων, να εκθέσουν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους. Η πρόταση αυτή ωστόσο εμπεριέχει αρκετή δόση ρίσκου, καθώς κάποιοι πιστεύουν ότι με το συγκεκριμένο δελτίο θα δώσουν νέα.. πνοή στο κανάλι, που θα αποφέρει διαφημιστικά κέρδη, ενώ άλλοι προβληματίζονται ως προς τη στάση του ΕΣΡ, καθώς με το απεργιακό δελτίο ενδέχεται οι μέτοχοι να… σώσουν την άδεια μετάδοσης.
Επίσης, συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε αγωγές ώστε, αν κλείσει το κανάλι, να μπορέσουν να προφυλάξουν τα χρήματα τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί από τη διοίκηση.

-από opinionpost.gr