ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Καρελιάς εναντίον Λιάτσου

«Η επιτομή της δημοσιογραφικής σοβαρότητας στην Ελλάδα»...

Κατά του «αριστερού» αυριανισμού βάλλει ο Γιώργος Καρελιάς μέσα από το άρθρο του στο protagon με αφορμή την υιοθέτηση από Δραγασάκη και Σκουρλέτη δημοσιεύματος της εφημερίδας του Γ. Κουρή,  Kontra news.
Στο κυριακάτικο φύλλο της Kontra news πριν από ένα μήνα είχε γραφτεί ότι στο γάμο των γόνων των οικογενειών Κόκκαλη και Μαρτίνου έγινε... έρανος, για να μαζευτούν λεφτά ώστε να εξαγοραστούν βουλευτές εν όψει προεδρικής εκλογής. Οι καταγγελίες δημιούργησαν μείζον πολιτικό θέμα και προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
O παλιός δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας δεν διστάζει να κριτικάρει και τον διευθυντή..
της κυριακάτικης Kontra news, Αιμίλιο Λιάτσο τον οποίο χαρακτηρίζει (ειρωνικά) ως «επιτομή της δημοσιογραφικής σοβαρότητας στην Ελλάδα»...
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Καρελιά: 
"Ο «αριστερός» αυριανισμός
Ο παλιός αυριανισμός, ο έντυπος, ήταν ξετσίπωτος. Έλεγε με μεγάλη άνεση ότι ο Μητσοτάκης ήταν συνεργάτης των Γερμανών στην Κατοχή ή ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε κότερο! Ο νεότερος αυριανισμός, πάλι έντυπος, δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να αποκαλεί τον Σαμαρά σωτήρα του τόπου (εδώ) και μετά από δυο χρόνια να έχει βρει νέο σωτήρα, τον Τσίπρα.
Αυτός, όμως, ο αυριανισμός δεν είναι σήμερα μεγάλο πρόβλημα. Οι εφημερίδες είναι για να γράφουν ο,τι θέλουν. Παντού στον κόσμο έτσι γίνεται. Είναι το τίμημα της δημοκρατίας. Καλύτερα κίτρινος Τύπος από καθόλου ή φιμωμένο Τύπο. Ο αυριανισμός γίνεται μεγάλο πρόβλημα, όταν τον υιοθετούν τα κόμματα και οι πολιτικοί. Όπως τον υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του ΄80 και αργότερα το μετάνιωσε φρικτά, γιατί στράφηκε εναντίον του.
Σήμερα ένας νέος αυριανισμός ανατέλλει. Εκλεπτυσμένος, πονηρός,  επιτηδευμένος. Εχει αριστερό πρόσημο. Ξεκινάει από τον παλιό και «σοβαρό» Δραγασάκη, περνάει στον νεόκοπο Σκουρλέτη και θα δούμε πού θα καταλήξει.
Ο πρώτος πετάει μέσα στη Βουλή κάτι για «φίλους του πρωθυπουργού», που σχεδόν τον κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά μετά λέει ότι «δεν είναι έτοιμος» να πει τι εννοεί. Και ο αρχηγός του, που ακολουθεί στο βήμα, το «ξεχνάει» εντελώς.
Ο δεύτερος( Σκουρλέτης) θυμάται ξαφνικά ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας, που δημοσιεύθηκε πριν από ένα μήνα (εδώ) και κανείς δεν του είχε δώσει σημασία. Ευλόγως, αφού έγραφε με πάσα σοβαρότητα ότι σε ένα γάμο(!) κάποιοι πλούσιοι έκαναν έρανο(!), για να μαζέψουν λεφτά και να εξαγοράσουν βουλευτές εν όψει προεδρικής εκλογής! Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάτι άλλο να συνεισφέρει στην υπόθεση, που κυριολεκτικά ξέθαψε. «Εγώ έτσι διάβασα», είπε.  Η μόνη λογική εξήγηση που δίνω είναι ότι έχει γοητευθεί από την υποστήριξη που δίνει η εφημερίδα στον αρχηγό του, τον οποίο θεωρεί ισάξιο του Τίτο και του Πούτιν (την κολακεία ουδείς εμίσησε). Μπορεί, πάλι, να πείστηκε ότι ο «έρανος» έγινε, επειδή το έγραψε η επιτομή της δημοσιογραφικής σοβαρότητας στην Ελλάδα, ο Αιμίλιος Λιάτσος, που διευθύνει την εφημερίδα.
Οσο πλησιάζουν προς την εξουσία, κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούν μεθόδους του παλιού αυριανισμού, αφού τις ρετουσάρουν όπως εκείνοι ξέρουν. Όπως εκείνος ο παλιός αυριανισμός πέτυχε, μπορεί να πετύχει και ο δικός τους. Ας έχουν , πάντως, κατά νου ότι οι μέθοδοι αυτές, τις οποίες κάποτε η Αριστερά σύσσωμη είχε πολεμήσει, μπορεί να στραφούν κάποια στιγμή εναντίον τους."