ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Eπτά λόγοι για να κόψεις τον καφέ

Για όσους θεωρούν ότι είναι εθισμένοι στην καφεΐνη και πίνουν περισσότερους από 3 καφέδες την ημέρα, ακολουθούν επτά (σοβαροί) λόγοι για τους οποίους πρέπει να το σκεφτείτε για να περιορίσετε ή ακόμη και να κόψετε τον καφέ. Πολλοί είναι αυτοί βέβαια που έχουν συνδυάσει το τσιγάρο και την «απόλαυση» του καπνίσματος με έναν και δύο και τρεις καφέδες. Αυτοί θα πρέπει πρώτα να κόψουν το τσιγάρο και έπειτα να δουν τι θα κάνουν με τον καφέ . Για κάποιους βέβαια ισχύει και το αντίστροφο...
ακολουθούν οι επτά λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να κόψετε τον καφέ: ..
1. Η καφεΐνη τονώνει την ροή των ορμονών του στρες, η οποία μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άγχους, ευερεθιστότητας, αϋπνίας και υπερέντασης.
2. Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη και διαταραχές της προσοχής.
3. Η πολλή καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει αϋπνία και κούραση, με αποτέλεσμα να είναι κανείς κουρασμένος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και λιγότερο αποτελεσματικός.
4. Η καφεΐνη αφυδατώνει τον οργανισμό. Η οξύτητα του καφέ μπορεί να προκαλέσει πεπτικές..
ενοχλήσεις, καούρες και δυσπεψία.
5. Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στην ινσουλίνη με αποτέλεσμα το σώμα να δυσκολεύεται με τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
6. Η καφεΐνη ενεργοποιεί την έκκριση της αδρεναλίνης. Κάτι πολύ χρήσιμο όταν πρόκειται για καταστάσεις κινδύνου, αλλά όχι και τόσο σε καθημερινές απλές εργασίες.
7. Ο εθισμός στην καφεΐνη κοστίζει, ειδικά αν τον αγοράζεις από καταστήματα έτοιμο.Υπολογίστε πόσα ξοδευετε τη μέρα και βρείτε πόσο οικονομία μπορείτε να κάνετε τον χρόνο.