ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Μια ιστορία με δράκους...

Μετά απο σχεδόν δέκα χρόνια περίπου 800 πρώην εργαζόμενοι στην Χ.Κ.Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία κλπ) περίμεναν οτι μετά την πώληση ενός κτιρίου θα εισπράξουν ενα μικρό μόνο τίμημα (περίπου 25%) απο τα χρηματικά ποσά (αποζημιώσεις-δεδουλευμένα) που τους οφειλε η πτωχευμένη επιχείρηση..
Αρκετοί πρώην εργαζόμενοι βρίσκονται μακροχρόνια σε οικονομικά οριακές καταστάσεις και ειχαν μια μικρή ελπίδα. Στη χώρα που ζούμε ομως, μια θετική για τους εργαζόμενους εξέλιξη μοιάζει με παραμύθι και καθε παραμύθι εχει και εναν δράκο. Τον ρόλο του δράκου ανέλαβαν δυο Τράπεζες (η Αλφα κυρίως αλλα και η Πειραιώς) οι οποίες εσπευσαν να κάνουν ανακοπή στην καταβολή των ποσών προς τους εργαζόμενους διεκδικώντας τα περισσότερα απο τα χρήματα.
Η πτώχευση εγινε με τον προηγούμενο νόμο ο οποίος εδινε προνόμιο στους εργαζόμενους (και το Δημόσιο) και οι Τράπεζες το γνωρίζουν αυτό. Γνωρίζουν ακόμα ωστόσο πως οταν μετά απο 4-5 χρόνια η υπόθεση συζητηθεί στον Αρειο Πάγο, εχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν αυτά τα χρήματα γιατί ήδη ισχύει ενας άλλος νόμος (που ψηφισε η κυβέρνηση του 2015) ο οποίος δίνει προνόμιο στις Τράπεζες.
Να συγχαρούμε τις Τράπεζες που διεκδικούν να πληρωθούν για τον τίμιο ιδρώτα τους, να συγχαρούμε και την κυβέρνηση του 2015 που αλλάξε τον νομο υπερ των Τραπεζών...

Γιάννης Παντελάκης (fb)