ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Θέμα δημοκρατίας το μοίρασμα χρημάτων στα ΜΜΕ εν κρυπτώ

«Εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση μοίρασε χρήματα στα Μέσα εν κρυπτώ, χωρίς κριτήρια και χωρίς να αποκαλύπτει πόσα χρήματα δόθηκαν και σε ποιους», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά την ίδια τη δημοκρατία», καθώς «η κοινωνία έχει δικαίωμα να γνωρίζει πού..
κατευθύνεται το δημόσιο χρήμα, ποιος το εισπράττει και γιατί». Ανέφερε ότι «τα Μέσα πρέπει να ενισχυθούν αλλά βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως η αναγνωσιμότητα, ο αριθμός των εργαζομένων και η βιωσιμότητά τους και όχι να βλέπουμε ανύπαρκτα site να λαμβάνουν κρατικό χρήμα», τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταθέσει στη Βουλή τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ και μετά να παραιτηθεί.
«Το πάρτι που έγινε σε βάρος των φορολογούμενων έχει πολιτικές ευθύνες που φτάνουν στον ίδιο τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε σχολιάζοντας ότι «αυτό το πρωτοφανές φιάσκο αποσιωπάται από τα συστημικά Μέσα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «εν μέσω κρίσης, τα Μέσα χειραγωγούνται και εκβιάζονται από την κυβέρνηση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βλέπουν ότι αντί να στηριχθούν οι δικές τους θέσεις εργασίας ενισχύονται οι κολλητοί της κυβέρνησης».