ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Είχαν τον Αλμπέρ Καμί μπροστά τους και προτίμησαν την…Lancaster

Η άγνοια και οι εμμονές (κάποιων) διαφημιστών

Έχοντας συνεργαστεί επί περίπου τρεις δεκαετίες και με διάφορες αφορμές με διαφημιστές, διαφημιστικές εταιρείες και συναφείς “ειδικότητες”, άρα γνωρίζοντας αρκετά τον “χώρο, και επειδή μεγάλη συζήτηση και πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει σχετικά με το “αφήγημα” πίσω από το σποτ της Marketing Greece με το σλόγκαν..
“Greek Summer is a state of mind“, ας διατυπώσω κι εγώ μερικές παρατηρήσεις.
Κατ’ αρχάς, ουδείς μπορεί να διανοείται πως η …κερδοσκοπικομηκερδοσκοπική “Συμμαχία για τον Τουρισμό”, που προσφέρει την ομπρέλα της στην εν λόγω εταιρεία, εισέπραξε 23 εκατ. ευρώ για να παράγει το συγκεκριμένο σποτ και μερικά ακόμα της ίδιας σειράς που θα προβληθούν σε διεθνή δίκτυα, στο YouTube, στα social media και αλλού. Πέντε- έξι έξυπνα σποτάκια κοστίζουν, ως σύλληψη και παραγωγή, το πολύ μερικές χιλιάδες ευρώ- άντε κάτι παραπάνω εάν κάνουν υπερωρίες τα drone…
Όποιος, λοιπόν, πάει την συζήτηση προς τα εκεί, ή άσχετος είναι, ή το κάνει εκ του πονηρού για να στρέψει αλλού το επίδικο της υπόθεσης. Δεν είναι τα σποτάκια η διαφημιστική καμπάνια των 23 εκατομμυρίων.
Τα σποτ και η καμπάνια δεν μπορούν να κριθούν εύκολα αισθητικά. Το γούστο χορεύει σαν τους δερβίσηδες και η οπτική γωνία ποτέ δεν μένει σταθερή. Κάτι που αρέσει σε έναν, δεν αρέσει σε κάποιον άλλο.
Ένα σποτ και μια καμπάνια κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Η ίδια εταιρεία, για παράδειγμα, τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να έκανε “strike”. Τα 33 εκατομμύρια τουρίστες που έφερε, για παράδειγμα, η Έλενα Κουντουρά πέρυσι –χωρίς κοροναϊό, για να μην ξεχνιόμαστε– είναι ένα ρεκόρ που πιστώνεται η ίδια, η διοίκηση του ΕΟΤ και όσοι διαφημιστές συνεργάστηκαν για την καμπάνια.

- από κείμενο του Σεραφείμ Κοτρώτσου στο libre.gr (oλόκληρο ΕΔΩ)