ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Η εκδίκηση του Σταύρου Ψυχάρη

Στα ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι, μετά τη βίλα στο Πόρτο Χέλι, πουλήθηκε και το σπίτι του Σταύρου Ψυχάρη στο Κολωνάκι. Και τα δυο τελούσαν υπό τραπεζική κατάσχεση για χρέη, όπως και άλλα περιουσιακά στοιχεία του.
Η απώλεια της μεζονέτας που έβλεπε στο πιάτο τον τρούλο του Αγίου Διονυσίου έχει τον αυτονόητο συμβολισμό της: επί τρεις δεκαετίες από εκεί πέρασαν τα πιο μεγάλα ονόματα της πολιτικής,..
της δημοσιογραφίας και της οικονομίας. Δεν έλειπε ποτέ κάθε παραμονή εκλογών ο Πρωθυπουργός ή ο υποψήφιος Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ- και ποτέ της ΝΔ.
Η είδηση ότι τώρα ανήκει σε άλλον επισφραγίζει ότι έκλεισε ένας κύκλος μισού αιώνα για τον άνθρωπο που υπήρξε για πολλά χρόνια ο πιο ισχυρός «παίκτης» στα ελληνικά ΜΜΕ. Και κλείνει άδοξα.
(...)
Στα 75 του σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης, περνάει τον περισσότερο χρόνο του απομονωμένος στο Πόρτο Ράφτη. Έχει, από χρόνια, έτοιμο ένα βιβλίο με ιστορικές εξομολογήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον ίδιο.
Είχε αρχίσει να αποτυπώνει σε βιβλίο τη διαδρομή του στα ΜΜΕ και η ιδέα κάνει πολλούς να χάνουν τον ύπνο τους. Αυτή θα είναι η εκδίκηση του. Στην εφημερίδα του -και στο σπίτι του- γράφτηκαν σελίδες της πολιτικής και των εκδόσεων μετά τη Μεταπολίτευση.
Η αλλαγή ιδιοκτήτη στην οδό Αναγνωστοπούλου είναι η τελευταία πράξη: ο Σταύρος Ψυχάρης έχασε την ισχύ, την περιουσία και ίσως την φήμη του. Αλλά ένα δεν θα χάσει ποτέ: τον θρύλο του.

- από εκτενές κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου στο "Aνοιχτό Παράθυρο" (ολόκληρο ΕΔΩ)