ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Ποιος ευρωβουλευτής είναι με το ένα πόδι «εκτός ΣΥΡΙΖΑ»

Ένα βήμα πριν την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίησή του από την ευρωομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την πληροφορία είχε μεταφέρει το Libre, στις 3 Ιουνίου, σημειώνοντας πως μέχρι εκείνη την στιγμή ο ευρωβουλευτής “απειλούσε” με ανεξαρτητοποίηση,.. αναδεικνύοντας την διαφωνία του με τον επικεφαλής της ευρωομάδας Δημήτρη Παπαδημούλη.
Οι “αποστάσεις” του Στέλιου Κούλογλου (περί αυτού ο λόγος) από τον Παπαδημούλη είναι αρκετά παλιά υπόθεση, έλαβε, ωστόσο, εκρηκτικές διαστάσεις μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε ο τελευταίος για τον “πόθεν έσχες” του και την αγορά οκτώ ακινήτων, το 2018, τα οποία ενοικιάζει ΜΚΟ. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Στέλιος Κούλογλου κρατούσε διαφορετική στάση σε μια σειρά ζητήματα που πρόβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο και φρόντιζε να αναλαμβάνει ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες αλλά πάντοτε χωρίς να ζητά την συνδρομή συναδέλφων του της ίδιας ευρωομάδας.
(...)
Η σύγκρουση του Στέλιου Κούλογλου με την Κουμουνδούρου αναδείχθηκε έτι περαιτέρω από την ηχηρή απουσία του από την παρέμβαση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κομισιόν για την απευθείας ανάθεση από το υπουργείο Τουρισμού στην Marketing Greece της διαφημιστικής καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού.
Εκείνο που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι το γεγονός πως ενώ η ερώτηση κατατέθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της Έλενας Κουντουρά –η οποία γνωρίζει το θέμα ως πρώην υπουργός Τουρισμού– σε συνεννόηση με τον Δημήτρη Παπαδημούλη και υπογράφεται μόνο από πέντε εκ των έξι ευρωβουλευτών.
Παρότι ζητήθηκε η υπογραφή του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Στέλιος Κούλογλου δεν υπέγραψε, γεγονός που οδηγεί και μαθηματικά στην ανεξαρτητοποίηση του , σύντομα, εάν δεν υπάρξει κάποια καταλυτικά παρέμβαση της Κουμουνδούρου.

-από ρεπορτάζ στο libre.gr (oλόκληρο ΕΔΩ)