ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Σκηνές παραλογισμού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Γραφειοκρατικό παραλογισμό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ελλιπή μέτρα προστασίας εν μέσω πανδημίας Covid-19, καταγγέλει στην «Εφ.Συν.» ταξιδιώτης που επέστρεψε προχθες βράδυ από Παρίσι.
"Αν κάποιος προσπαθούσε να διασπείρει τον Covid-19 και να δημιουργήσει νέες εστίες της επιδημίας δεν θα μπορούσε.. να βρει αποτελεσματικότερο τρόπο από τις σκηνές γραφειοκρατικού παραλογισμού που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.
Στo πλαίσιo της επιδημιολογικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης για την υποβολή σε τεστ και καραντίνα επισκεπτών από χώρες και αεροδρόμια εκτός της εγκεκριμένης λίστας, ώστε να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση από τον ιό, οι επιβάτες από το Παρίσι προσγειωθήκαμε στην Αθήνα στις 6.50 μ.μ. και στοιβαχθήκαμε σε μια αίθουσα αναμονής χωρίς επαρκή εξαερισμό, όπου ήταν αδύνατο να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και περιμέναμε έως ότου να μας πάρουν φαρυγγικό επίχρισμα σε άλλους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
Στη συνέχεια έφεραν κι άλλους επιβάτες από άλλη πτήση. Ως εκ τούτου, εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν για πάνω από δυο ώρες μέσα στον περιορισμένο χώρο, πολλοί όρθιοι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ή περπατώντας πάνω - κάτω λόγω έλλειψης χώρου και καθισμάτων.
- διαβάστε τη συνέχεια στο efsyn.gr EΔΩ