ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Στέλεχος των ελληνικών hoaxes αδειάζει τον Πέτσα

Δ. Αλικάκος - Κ. Βαξεβάνης
Είναι γνωστό ότι τα Ελληνικά Ηoaxes βρίσκονται σε αντιπαράθεση με το Documento που τα κατηγορεί για αστυνόμευση του διαδικτύου. Παρ΄όλα αυτά τα ellinika hoaxes "αδειάζουν" τον κυβερνητικο εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα για όσα είπε περί fake news της εφημερίδας.
Ο Δημήτρης Αλικακος, στέλεχος των ellinika hoaxes, σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε πως «η διαμαρτυρία της εφημερίδας..
Documento για τον αποκλεισμό της από την καμπάνια είναι πέρα για πέρα δίκαιη, όχι μόνο γιατί είναι ένα σχετικά μεγάλο μέσο που απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους, αλλά και γιατί για το ζήτημα του κορωνοϊού δεν έχει δημοσιεύσει fake news». Εκθέτει μάλιστα τον Στ. Πέτσα αποκαλύπτοντας ιστοσελίδες τις οποίες έχει χρηματοδοτήσει και διέσπειραν ψεύτικες και επικίνδυνες ειδήσεις για την πανδημία.
Γράφει ο Δημήτρης Αλικάκος:
Η λίστα των 1232 ΜΜΕ που μοιράστηκαν 20 εκ ευρώ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς» περιέχει αδικίες και κυρίως λείπουν από αυτή τα ποσά που πήρε κάθε μέσο έτσι ώστε να γνωρίζει ο πολίτης με ποια κριτήρια δόθηκαν λίγα ή πολλά.
Η δήλωση του αρμόδιου υπουργού Στέλιου Πέτσα: «Αυτοί που δεν συμμετείχαν (στην καμπάνια) ήταν Μέσα που διακινούν fake news ή προκαλούν σύγχυση στο κοινό» είναι εκτός πραγματικότητας.
Για παράδειγμα χρήματα για την καμπάνια πήρε το σάιτ του Βελόπουλου "Voicenews" που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διασπείρει fake news (ενδεικτικά εδώ: «Η Μόσχα θεωρεί πως η Ιταλία δέχτηκε βιολογική επίθεση» archive.fo/EKkRd#selection-389.0-389.53. Ψεύτικη είδηση. Εδώ η κατάρριψη ellinikahoaxes.gr/…/moscow-didnt-say-italy-und…/).
Άλλο ΜΜΕ που πήρε χρήματα το "nassosblog" που είδε «Capital control εξαιτίας του ιού. Απο σήμερα αλλαγές σε αναλήψεις και καταθέσεις». Κλασική μούφα.
Επίσης υπάρχουν ιστοσελίδες ανύπαρκτες, υπό την έννοια ότι έχουν σχεδόν μηδενική επισκεψιμότητα. (Δείτε εδώ τη λίστα και κρίνετε https://s.kathimerini.gr/…/lista-meswn_ekstrateia-covid-19.…)
Εκ των πραγμάτων λοιπόν η διαμαρτυρία της εφημερίδας Documento για τον αποκλεισμό της από την καμπάνια είναι πέρα για πέρα δίκαιη, όχι μόνο γιατί είναι ένα σχετικά μεγάλο μέσο που απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους, αλλά και γιατί για το ζήτημα του κορωνοϊού δεν έχει δημοσιεύσει fake news.
Ο κ. Βαξεβάνης έχει κάθε δικαίωμα να επιτίθεται (άδικα) στα Ελληνικά Hoaxes ως ελεγκτή fake news, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος του Facebook.
Kι εγώ υποχρέωση να υποστηρίξω την αλήθεια:
Εν προκειμένω το δίκιο είναι με το μέρος του.

(για να προλάβω σχόλια του τύπου "κι εσείς δεν πήρατε χρήματα γι' αυτό γκρινιάζετε", ενημερώνω ότι τα ΕΗ δεν δέχονται πληρωμένες κρατικές διαφημιστικές καμπάνιες https://www.ellinikahoaxes.gr/financing-indepedence/)