ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Oταν η Τρέμη συνάντησε (ξανά) τον Τσίπρα...

...και τον ρώτησε για τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ / ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι ωραία τα ντεκόρ και οι ωραιοποιήσεις, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Η ύφεση στη χώρα μας ήρθε το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Η χώρα μας είχε την χειρότερη απόδοση απ’ όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες»
«Ο Μητσοτάκης έφερε την ύφεση πριν από τον κορωνοϊό», τόνισε..
ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συζήτηση με τη δημοσιογράφο, Όλγα Τρέμη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε, πως η κάμψη είχε ξεκινήσει από το δ' τρίμηνο του 2019 και συνεχίστηκε στο α` τρίμηνο του 2020, πριν εμφανιστεί η πανδημία του κορωνοϊού και παρθεί η απόφαση για το lockdown, και επικαλέστηκε τόσο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ όσο και του ΟΟΣΑ.
Υπενθύμισε μάλιστα ότι τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που δείχνουν πως το rebound της ελληνικής οικονομίας δεν θα είναι το 2021 αντίστοιχο με την ύφεση του 2020.
«Τι είναι η διαπλοκή, ποια είναι;» ρώτησε προς το τέλος η Τρέμη και ο Τσίπρας απάντησε αναλόγως αναφερόμενος στα ΜΜΕ: «Ας μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Όλοι καταλαβαίνουμε τι είναι η διαπλοκή. Κατ’ αρχάς, και εσείς το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά διότι εγώ θεωρώ ότι είσαστε και θύμα ως δημοσιογράφος αυτής της συζήτησης, διότι πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας οι δημοσιογράφοι επιχειρούν -οι περισσότεροι όχι όλοι- να κάνουν τη δουλειά τους, και μέσα σε ένα κλίμα που έχει να κάνει με αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, οικονομικά συμφέροντα, κάνουν τους τροχονόμους στο τέλος της ημέρας».
Με τη σειρά της η Όλγα Τρέμη σχολίασε: «Εγώ δεν αισθάνομαι τροχονόμος. Αισθάνομαι παράπλευρη απώλεια, αν θέλετε να σας το πω αλλιώς» για της απαντήσει ο πρόεδορς του ΣΥΡΙΖΑ «Ενδεχομένως έχετε δίκιο».
 (δείτε από το 36:00 και μετά του βίντεο)