ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Eπιμένoυν να μη δίνουν τη λίστα με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ

Την παραίτηση Πέτσα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ 

Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε ο Στέλιος Πέτσας μη απαντώντας στην ερώτηση της «Αυγής» για το πώς μοιράστηκαν τα 20 εκατ. ευρώ της διαφημιστικής δαπάνης της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας και..
επανέλαβε ότι δεν υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα.
Συγκεκριμένα, ο συντάκτης της «Αυγής» Κώστας Σαββόπουλος ανέφερε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτες ιστοσελίδες, κάνοντας λόγο για πάρτι ημετέρων με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Τι απαντάει η κυβέρνηση; Θα καταθέσει το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε μέσο ενημέρωσης;».
Ο Στ. Πέτσας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενδιαφέρεται για συγκεκριμένη εφημερίδα, ενώ δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει και εκβιασμός και πάρτι ημετέρων. «Ή το ένα ισχύει ή το άλλο. Πάρτι ημετέρων με 1.232 μέσα που συμμετείχαν στην καμπάνια, δεν υπάρχει. Υπάρχει μία τεράστια προσπάθεια διάχυσης του μηνύματος σε όλη την κοινωνία προκειμένου να σωθούν ζωές» σημείωσε.
Για το περιβόητο menta.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ορθογραφικό λάθος, αναφέροντας ότι πρόκειται για τον ραδιοφωνικό σταθμό με την ιστοσελίδα menta888.gr.
 Ο Στ. Πέτσας επιβεβαίωσε εκ νέου ότι αποκλείστηκε το «Documento» από την καμπάνια, ενώ άσκησε κριτική στην εφημερίδα για το περιεχόμενό της προκειμένου να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό της.

Παραίτηση Πέτσα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και τη δημοσιοποίηση των ποσών που έλαβαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που καταγράφονται στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Στέλιος Πέτσας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να καταθέσει αμέσως το ποσό που έλαβε κάθε Μέσο και στη συνέχεια να παραιτηθεί
Η αποκάλυψη της λίστας των Μέσων που χρηματοδοτήθηκαν με πρόσχημα την πανδημία από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει πως η μόνη σκοπιμότητά της ήταν ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των Μέσων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας σε βάρος της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας. ​​​​​​
Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – Μέσα, όπως το blog του κ. Φουρθιώτη, που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2020, όταν δηλαδή δίνονταν τα χρήματα, το περιβόητο menta.gr, το οποίο δεν υφίσταται και σχετικός ιστότοπος είναι προς πώληση και δεκάδες άλλες απίθανες ιστοσελίδες με μηδενική επισκεψιμότητα.
Μετά από αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δύο πράγματα να κάνει:
Να καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε Μέσο, το οποίο μέχρι σήμερα αποκρύπτει επιμελώς, για να μάθουν και οι πολίτες και τα Μέσα με ποια κριτήρια τελικά δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και σε ποιον.
Να υποβάλει αμέσως μετά την παραίτησή του για αυτό το πρωτοφανές πάρτι ημετέρων με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, σε βάρος τελικά των πολιτών, του Τύπου και εν τέλει της Δημοκρατίας.