ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

1,7 εκατομμύρια σπίτια βλέπουν ΕRTFLIX

Tο ERTFLIX διεκδικεί να γίνει η μεγάλη έκπληξη της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Βάσει των επίσημων συγκεντρωτικών στοιχείων, όπως ισχυρίζεται σχετικό δελτίο Τύπου, από τις 22 Απριλίου που ανακοινώθηκε η αναβάθμιση της υβριδικής πλατφόρμας της ΕΡΤ, περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια τηλεθεατές έχουν πατήσει το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ τους για να δουν ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, και όλο το..
ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και παιδικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης που προσφέρεται -εννοείται- χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
Συγκεκριμένα τον Απρίλιο μπήκαν στο ERTFLIX 864.244 τηλεθεατές και τον Μάιο 915.704, νούμερα τα οποία θεωρούνται πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς από το 2017 που δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη πλατφόρμα της ΕΡΤ, ο αριθμός αυτός ποτέ δεν είχε ξεπεράσει τις 200.000- 220.000 επισκέψεις ανά μήνα.
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι το ΕRTFLIX σπάει όλα τα ρεκόρ και στην ιντερνετική του εκδοχή. Μόνο το τελευταίο δίμηνο, το webtv.ert.gr δέχθηκε περισσότερες από 5.500.000 επισκέψεις, έχοντας κάνει πλέον πολύ πιο εύκολη την πρόσβαση στο περιεχόμενό της από υπολογιστές, ταμπλέτες ή ακόμη και από κινητά τηλέφωνα.


H θρυλική εθνική ομάδα μπάσκετ του 1987 στο ERTFLIX

Με αυτά τα δεδομένα η ομάδα του ERTFLIX ήδη σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της εντάσσοντας στην πλατφόρμα όλες τις νέες εκπομπές της ΕΡΤ, αλλά αξιοποιώντας και το μοναδικό αρχείο της. Έτσι ήδη στην νέα πλατφόρμα εκτός από 36 ξένες ταινίες, 19 ξένες σειρές, 30 σειρές ντοκιμαντέρ, και 17 παιδικά προγράμματα, για πρώτη φορά από σήμερα εντάσσεται και αθλητικό περιεχόμενο.
Συγκεκριμένα η ομάδα του ERTFLIX σε συνεργασία με το αρχείο της ΕΡΤ ανέβασε στην πλατφόρμα δύο ιστορικές αθλητικές σειρές που μπορεί κανείς να τις δει όποτε το επιθυμεί, εννοείται δωρεάν. Συγκεκριμένα από σήμερα πατώντας κανείς το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρολ της smart τηλεόρασής του ή μπαίνοντας από τον υπολογιστή ή το τάμπλετ του στο webtv.ert.gr μπορεί να ξαναδεί τον καταπληκτικό τελικό της θρυλικής εθνικής ομάδας μπάσκετ του 1987 με το Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, όταν στις 14 Ιουνίου κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο απέναντι στην παντοδύναμη τότε Σοβιετική Ένωση.
Στη συγκεκριμένη σειρά μάλιστα οι θεατές θα θυμηθούν και όλο το χρονικό της πορείας της Εθνικής του 1987 μέσα από την ιστορική εκπομπή «Ο δρόμος προς τη δόξα», που περιγράφει με τη φωνή του Φίλιππου Συρίγου τι συνέβη εκείνες τις ημέρες στο ΣΕΦ.
Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η ομάδα του ERTFLIX ανέβασε ήδη και μια ακόμη θρυλική αθλητική εκπομπή. Την ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και των συμμετοχών της Εθνικής Ελλάδος, μέσα από οκτώ επεισόδια της σειράς «Ο πυρετός του Μουντιάλ» που παρουσίαζαν ο Αντώνης Πανούτσος και ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Ας σημειωθεί τέλος ότι στη νέα πλατφόρμα υπάρχουν πλέον διαθέσιμες και κατηγοριοποιημένες εκτός από τις ενημερωτικές και οι ψυχαγωγικές εκπομπές της ΕΡΤ -όπως το νέο τηλεπαιχνίδι «Δες και Βρες» με το Νίκο Κουρή, το «Αυτός κι ο Αλλος» με τον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο και οι «Ιστορίες Μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη- τις οποίες στο έξης όλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμη και μετά την πρώτη προβολή τους, στο χρόνο που εκείνοι επιθυμούν.
Το ERTFLIX θα επιφυλάσσει στο εξής μόνο θετικές ειδήσεις. Όσοι δεν έχει ακόμη συνδεθεί, δείτε αναλυτικά τα βήματα στα χρηστικά βίντεο που έχει ετοιμάσει η ΕΡΤ ανά μάρκα τηλεόρασης στο devices.ert.gr Και όσοι δεν έχετε smart τηλεοράσεις απλά πληκτρολογήστε webtv.ert.gr από οποιαδήποτε συσκευή έχετε πρόσβαση στο ίντερνετ.