ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Iσορροπία τρόμου Μητσοτάκη - Σαμαρά

Η πολιτική απόφαση έχει παρθεί: Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα βρεθεί στο Ειδικό Δικαστήριο το φθινόπωρο χωρίς να μπουν στο κάδρο της «εγκληματικής συμμορίας» άλλα μέλη. Η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά πίεσε όσο μπορούσε στο παρασκήνιο για να διευρυνθεί όχι μόνο το κατηγορητήριο αλλά και ο αριθμός των κατηγορουμένων. Όμως στο Μέγαρο Μαξίμου δεν συζητούν..
τίποτα περισσότερο από την παραπομπή του Παπαγγελόπουλου και μόνο αυτού. Φοβούνται ότι σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργούνταν δυσμενέστατες εντυπώσεις όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό, όπου θα φαινόταν ως ωμός ρεβανσισμός.
Σύμφωνα με βουλευτές της ΝΔ που γνωρίζουν την υπόθεση, η τελευταία προσπάθεια της ομάδας Σαμαρά ήταν να καταλήξει κατηγορούμενη η Ελένη Τουλουπάκη. Αλλά δεν βρήκε ευήκοα ώτα στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν φαίνεται πως θα υπάρξει εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.
Η «γραμμή» της κυβέρνησης είναι ότι ο Παπαγγελόπουλος προσπαθεί να καθυστερήσει τη διαδικασία και ότι στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει πανικός. Η αλήθεια είναι ότι ο Παπαγγελόπουλος θεωρεί ότι ηρωοποιείται και στην Κουμουνδούρου δεν αναλώνουν πολλή ενέργεια για την Προανακριτική. Αλλωστε, οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ότι υπάρχει έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον για την έκβασή της.
Είναι γεγονός ότι υπάρχει ισορροπία τρόμου μεταξύ Μητσοτάκη-Σαμαρά. Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο πρώην πρωθυπουργός περιμένει στη γωνία ένα στραβοπάτημα του πρωθυπουργού στα εθνικά για να περάσει στην επίθεση. Η κόκκινη γραμμή είναι η προσφυγή στη Χάγη αλλά λόγω τουρκικής επιθετικότητας δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στον ορίζοντα, στην παρούσα συγκυρία.
Η Προανακριτική είναι για τον Αντώνη Σαμαρά προσωπικό του στοίχημα και δεν το κρύβει. Δεν του φτάνει ο Παπαγγελόπουλος στο σκαμνί. Θέλει κι άλλους. Σ αυτό φαίνεται πως έχει τη στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου. Και γενικά το ΚΙΝΑΛ σύρεται πίσω από την ΝΔ στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως όλα δείχνουν, παίζει το παιχνίδι του Αντώνη Σαμαρά αλλά δεν μπορεί να το πάει μέχρι τέλους. Αυτό άλλωστε «θα άνοιγε και την όρεξη» του πρώην πρωθυπουργού. Σταματά στο ειδικό δικαστήριο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν ο Αντώνης Σαμαράς θα αρκεστεί σε αυτό ή θα εκδηλώσει τη δυσφορία του για όσα ζητούσε αλλά δεν πήρε.

Θοδωρής Καραγιαννίδης / tvxs