ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Γιάννα Παπαδάκου: Δεν θα έχουν πού να κρυφτούν κάποιοι

'Έχω πολλά στοιχεία, θα τα πω όλα στη Βουλή - Δεν παίρνω πίσω ούτε αράδα" (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έχω πολλά στοιχεία, θα τα πω όλα στη Βουλή. Δεν θα έχουν πού να κρυφτούν κάποιοι» ανέφερε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra, σχετικά με την κλήση της στην Προανακριτική Επιτροπή και τόνισε ότι για πρώτη φορά από ιδρύσεως της ελληνικής Βουλής..
καλούν πολίτη ως ύποπτο.
«Κάποια πάνε να διαστρέψουν την αλήθεια, να ανατρέψουν την ιστορία. Οι άνθρωποι που έκαναν σωστά τη δουλειά τους, έκαναν δημοσιογραφική έρευνα, υπηρέτησαν το λειτούργημά τους είτε ως δημοσιογράφοι, είτε ως εισαγγελικοί λειτουργοί, είτε ως πολιτικοί ενθαρρύνοντας τις έρευνες για δύο μεγάλα σκάνδαλα όπως Novartis και λίστα Λαγκάρντ, αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να μετατραπούν σε κατηγορούμενοι» επισήμανε η Γ. Παπαδάκου μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra.
Όπως κατήγγειλε, κλήθηκε παρανόμως ως ύποπτη στην προανακριτική γιατί δύο μάρτυρες είπαν ψέματα. «Η μία μάρτυρας είναι η εισαγγελική λειτουργός κυρία Ράικου. Ισχυρίστηκε ότι άκουσε για πρώτη φορά για πολιτικούς από εμένα το Μάρτιο του 2017. Τα έγγραφα του FBI που έφτασαν πρόσφατα στην προανακριτική επιτροπή, αποδεικνύουν ότι ήξερε για χρηματισμό κυβερνητικών παραγόντων από το Δεκέμβριο του 2016» τόνισε η δημοσιογράφος.
«Την πείραξε η αποκάλυψη των περίφημων τριών εμβασμάτων που όχι ενός που έλεγε ψευδώς, που πήρε ο άντρας της από την Novartis. Το ένα ήρθε επί δικιάς της θητείας. Αποκαλύπτεται γιατί στράφηκε εναντίον μου» συμπλήρωσε η Γιάννα Παπαδάκου. Ο δεύτερος μάρτυρας που είπε ψέματα, σύμφωνα με την δημοσιογράφο, είναι ο Σ. Μιωνή.
«Είναι ντροπή αυτά που γίνονται, η θεσμική κατρακύλα αυτής της περιόδου δεν έχει τέλος. Η επιτροπή που εξέτασε ως μάρτυρες ανθρώπους που κατηγορούνται για μίζες, με διώξεις για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μας καλούν ως υπόπτους να δώσουμε εξηγήσεις. Αντί οι εισαγγελείς να ασχολούνται με την διερεύνηση του σκανδάλου, απολογούνται για την υπόθεση. Αυτό θέλουν οι άνθρωποι που είναι ένοχοι» τόνισε.



 Η Γιάννα Παπαδάκου υπογράμμισε ότι έχει πολλά στοιχεία και θα τα πει όλα στη Βουλή. «Με κατηγορούν για δωροληψία δημοσίου υπαλλήλου. Δε θα έχουν πού να κρυφτούν κάποιοι. Πολλά από αυτά τα στοιχεία τους αφορούν προσωπικά. Μιλάω για την πλειοψηφία της προανακριτικής».
Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε παράνομη και αντισυνταγματική την ιδιότητα της υπόπτου με την οποία την καλούν. «Από ιδρύσεως της ελληνικής Βουλής δεν έχουν καλέσει πολίτη ως ύποπτο. Το μήνυμα είναι σαφές. Μη ψάχνεις, μην κάνεις τη δουλειά σου, μην φορολογείς τον πλούσιο, μην ερευνάς γιατί κοίτα τι θα πάθεις. Όταν είσαι πολιτικός, μην ενθαρρύνεις τις έρευνες για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μην διευκολύνεις τους εισαγγελείς να πάνε στο Παρίσι και να πάρουν κατάθεση από τον Φαλτσιανί».
«Πήρα συνέντευξη, πρωτοσέλιδο θέμα ήταν τότε, είμαι περήφανη για αυτό. Δεν παίρνω πίσω ούτε αράδα» κατέληξε η Γιάννα Παπαδάκου.

-πηγή: avgi.gr