ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

«Άριστοι» από το πανέρι του Κυριάκου

Η «αριστεία» του επιτελικού κράτους δεν κρύβεται και όπως φαίνεται μια από τις καλές δουλειές που μπορεί να κάνει όποιος δεν διαθέτει πτυχίο είναι να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση στο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη αν διαθέτει φυσικά τις απαραίτητες γνωριμίες και τους κατάλληλους κομματικούς μηχανισμούς που θα τον προωθήσουν.
Δεν είναι ένα, ούτε δύο τα ρουσφέτια της κυβέρνησης..
που κατά καιρούς αποκαλύπτονται. Μερικά μόνο από τα πιο γνωστά παραδείγματα ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης που αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων που δεν διαθέτει το πτυχίο που απαιτείται για τη θέση αλλά πτυχίο μουσικών σπουδών…
Ή τον διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας που μετά το σάλο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την Διοίκηση του Νοσοκομείου που του είχε τάξει ο Μητσοτάκης. Μάλιστα το χρονικό του ρουσφετιού είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Κώστας Πατέρας στο ΣΚΑΙ.

Δώρα Αυγέρη: Το πτυχίο Λούλη να κατατεθεί στην Βουλή

Την αποκάλυψη έκανε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη και μάλιστα ζήτησε να κατατεθεί στην Βουλή το αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, του γ.γ Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης.

Δ. Αυγέρη επισημαίνει ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού, όπου είναι αναρτημένα τα βιογραφικά της πολιτικής ηγεσίας του, για τον γενικό γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, Κ. Λούλη, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων». «Η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen (Schweizerische Müllereifachschule St. Gallen), η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ καλεί Μητσοτάκη να αποπέμψει Λούλη

Μετά την κυνική παραδοχή του γ.γ. Τουρισμού ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πόσο άριστες είναι οι επιλογές του στο «επιτελικό» κράτος.
Αφού πρώτα, φυσικά, ζητήσει την παραίτησή του κ. Λούλη, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι υμνούσε τη Χούντα των συνταγματαρχών.

Απάντηση Λούλη

Δεν γνωρίζει εάν είναι σύννομη η αντιστοιχία του πτυχίου του με την προβλεπόμενη που θέσπισε η ίδια η κυβέρνηση δήλωσε στο Thenewspaper.gr, ο Κωνσταντίνος Λούλης
«Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι 3 σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη. Ότι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα. Δε μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο. Ότι είναι τυπικά θα με ρωτήσουν. Από τη σχολή μου αυτή δεν είχαμε διψήφιο αριθμό αποφοίτων. Είναι μία ειδική σχολή που πρέπει κανείς να έχει λόγο να πάει εκεί. Πρέπει να είμαστε 8 σε όλη τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Μπρέγιαννη / avgi